Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Avižinė varškės duonelė


Avižinė varškės duonelė, receptas, Alfas Ivanauskas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Avižinei varškės duonelei iškepti reikia:

  • 140 g miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • 100 g avižinių dribsnių

  • 3 sunokusių ir sutrintų į tyrę bananų

  • 200 g varškės

  • 50 ml aliejaus

  • 2 kiaušinių

  • Ananasų cukruočių


1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Keksinę formą (20x10 cm) išklokite kepimo popieriumi.

2. Viename dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus, kitame išplakite kartu likusius, išskyrus cukruočius. Sumaišykite viską kartu, pabaigoje sudėkite cukruočius. Tešlą sukrėskite į formą ir kepkite apie 45–50 min. Ar keksas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu.

3. Didžiausi smaližiai gali šį keksą valgyti netgi su saldintu sutirštintu pienu.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI