top of page

Atsisveikiname su „Adventur 2017“, į orkaitę šaudami picą su burokėliais (+ receptai)

Kokia žiemą begali būti geresnė vyšnia ant torto nei burokėlis? Su „Adventur 2017“ paroda Alfas nusprendė atsisveikinti pagamindamas du netikėtus patiekalus iš burokėlių: picą, kurios padažui naudojo bananą, ir kokteilį su avietėmis.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Pica su burokėliais ir ožkos sūriu

Jums reikės: picos tešlos, marinuotos paprikos, konservuotų pomidorų, trupučio svogūno, šaukšto medaus arba pusės banano (jis pakeis cukrų ir suteiks vientisumo bei saldumo), virtų burokėlių, druskos, pipirų, cukinijos, alyvuogių aliejaus, kietojo sūrio (tiks ir pelėsinis sūris), ožkos sūrio, balzaminio acto kremo, šviežių baziliko lapelių.

  1. Paruoškite picos tešlą.

  2. Pagaminkite padažą. Į virtuvinį smulkintuvą dėkite keletą marinuotų paprikų, pusę banano, kelis šaukštus konservuotų pomidorų tyrės, truputį svogūno. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Suplakite ingredientus iki vientisos masės.

  3. Virtus burokėlius supjaustykite riekelėmis.

  4. Naudodamiesi skustuku, cukiniją supjaustykite juostelėmis (likusią cukiniją galėsite panaudoti troškiniui).

  5. Iškočiokite tešlą ir suformuokite picos padą. Šliūkštelėkite alyvuogių aliejaus ir tolygiai juo padenkite padą.

  6. Ant pado suberkite tarkuotą kietąjį sūrį. Sudėkite cukiniją, burokėlius. Skustuku užtarkuokite ožkos sūrio.

  7. Šaukite į 230 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 min. Iškepusią picą pagardinkite balzaminio acto kremu ir apibarstykite baziliko lapeliais.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Kokteilis su burokėliais, bananais ir avietėmis

Jums reikės: apelsinų (arba ananasų) sulčių, 2 bananų, atšildytų aviečių, 3 burokėlių, šaukšto medaus.

Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite bananus, atšildytas avietes, burokėlius, supilkite stiklinę sulčių. Suplakite. Plakdami įdėkite šaukštą medaus.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Visą nuotraukų albumą rasite VMGonline.lt „Facebook“ paskyroje.

Naujausi įrašai

bottom of page