top of page

Atraskite obuolį iš naujo: kodėl jis tinka bulviniuose blynuose ir kiti vertingi patarimai


Atrodytų, kad nėra nieko labiau paprasto ir įprasto, nei obuolys. Tačiau kartais naudinga priminti sau senas tiesas, pavyzdžiui, kad obuolio žievelė yra vertingesnė nei obuolys, ir kodėl nereikia bijoti obuolio sėklų, ką daryti, kad skiltelėmis pjaustytas neruduotų. Paprastos, bet naudingos žinios.


obuoliai, receptai, Alfas Ivanauskas, vmgonline
Unsplash.com nuotr.

1. Ruda spalva. Jeigu norite, kad nulupti obuoliai greitai nepajuoduotų, apibarstykite juos cukrumi ar pliekite saldžiu sirupu, o jeigu norisi rūgštelės, apšlakstykite juos citrinų ar ananasų sultimis.


2. Obuolių žievelė. Kai kurie, norėdami išvengti odelės kartumo, nulupa obuolius, tačiau joje iš tiesų yra kur kas daugiau antioksidantų nei pačiuose obuoliuose – ypač šviežių, raudonų obuolių odelėje. Nustatyta, kad luobelėje esančios medžiagos netgi slopina storosios žarnos ir kepenų vėžio ląstelių augimą. Taip pat patartina suvalgyti ir bent 2 ar 3 obuolio sėklytes, kuriose gausu jodo (siūlome rinktis ekologiškus obuolius).


3. Harmoningi santykiai. Kulinarijos pasaulyje obuoliai gražiai sutaria ir tobulai dera su burokėliais, morkomis, kopūstais, kriaušėmis, apelsinais, migdolais, krienais, kietuoju sūriu ar kepta šonine.


prieskoniai, apelsinas, cinamonas, vmgonline.lt
Unsplash.com nuotr.


4. Prieskonių lentynėlė. Obuoliams patinka ir tinka cinamonas, gvazdikėliai, kalendrų ir garstyčių sėklos, imbieras, šalavijas ir vanilė.


5. Romantiškų naktipiečių receptas. Tai suvožtinis su vištiena ir keptais obuoliais. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Nuplautus nerūgščius obuolius išsėklinkite, supjaustykite į 4 dalis, aptepkite grūdėtomis garstyčiomis ir pašaukite sudėtus ant skardos. Kepkite apie 15 min. Ant skrudintos duonos užtepkite naminio majonezo, dėkite salotų lapų, virtos vištienos ir dar šiltus keptus obuolius, suvožkite kitu skrudintu duonos gabalėliu. Taip pat galite sumuštinį pagardinti šviežiomis gervuogėmis. 


6. Netikėta idėja! Gamindami bulvinių tarkių blynus į juos įtarkuokite vieną saldų obuolį (santykiu 4:1). Lengvai saldus rezultatas – Jūsų lėkštėje. Šiais blynais galite gardžiuotis ir jau atšalusiais arba pasiimti jų į pikniką ir patiekti su olandišku sūriu.


obuolys, receptai su obuoliais, vmgonline.lt
Usplash.com nuotr.


Sėkmės ir skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page