AŠ Ikona vmgonline

Ateities užkandžiai – jau ant lietuvių stalo

Kaip filmuose, taip ir tikrame astronautų gyvenime, tam, kad kosminės raketos galėtų atsiplėšti nuo žemės paviršiaus, turėjo būti atsikratoma nereikalingo svorio. Taip buvo nusitaikyta į tai, ką kosmonautai labiausiai mėgo ir brangino – daug vandens savo sudėtyje turinčius vaisius ir uogas. Kosmoso žmonių džiaugsmui, vaisių iš jų niekas neatėmė ir jie pirmieji sužinojo tai, ką reiškia valgyti liofilizuotus maisto produktus.


Ir tuo metu buvo pasiekta netgi daugiau, nei tikėtasi – liofilizuoti vaisiai ir uogos svėrė ne tik dešimt kartų mažiau nei jų pirmtakai. Jie taip pat išlaikė ir tokią pačią maistinę vertę. Liofilizuojami (ang. freeze drying) vaisiai yra užšaldomi labai žemoje temperatūroje ir tada vakuumu iš jų pašalinama iki 97 proc. vandens. Šiandien tokių vaisių paragauti gali kiekvienas to norintis. Natūralius ir sveikus vaisių užkandžius gaminantys „Ranchers“ teigia, kad tokius vaisius į savo mitybą turėtų įtraukti ir tarpplanetiniais skrydžiais nesinaudojantys žmonės.


Kodėl vaisiai džiovinami ne orkaitėje?

Liofilizuojami vaisiai ir uogos išlaiko nepakitusią išvaizdą, formą, skonį, kvapą. Dar daugiau, išlieka nepakitusios ir visos vertingosios vaisiaus sudėtinės dalys. Pavyzdžiui, džiovinant įprastu būdu vitamino C produkte lieka tik apie 40 proc., o liofilizuojant – 100 proc. Be to, tinkamai laikomi liofilizuoti produktai savo maistines ir skonio savybes gali išsaugoti net 20 metų.


Kuri braškė skanesnė?

Reikia 3000 kg šaldytų braškių tam, kad būtų pagaminta 300 kg liofilizuotų uogų. Įsivaizduokite braškę, kurios dydis ir kvapas yra toks pat, kaip ir šviežios, tačiau ji yra dešimt kartų lengvesnė dėl išgarinto vandens. Liofilizuota braškė nėra tik braškės skonio produktas. Tai yra tikra braškė, kurios skonis yra dar intensyvesnis. Tokie patys dėsniai galioja ir liofilizuotiems „Ranchers“ ananasams, mangams, vynuogėms, obuoliams, bananams. Pavyzdžiui, sukramtę vienos „Ranchers“ mangų pakuotės turinį, jausitės kaip suvalgę du vidutinio dydžio mangus.


Kur savo dienas leido mangas iki tol, kol buvo liofilizuotas?

Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Azijoje liofilizacijos būdu paruoštų vaisių populiarumas vis auga. Šių vaisių taip pat galima rasti ir Europoje, tačiau „Ranchers“ išskirtinumas yra tas, kad į Senąjį žemyną jie atgabena geriausius ir skaniausius pasaulio vaisius. Kiekvienas vaisius yra paragautas, kruopščiai atrinktas ir ypatingas savo kilme. Jei geriausi mangai auga Tailande, „Ranchers“ juos vežasi iš ten. Jei saldžiausios braškės dera Čilėje, ten jos ir yra skinamos.


Riboju suvartojamo cukraus kiekį / esu veganas / netoleruoju gliuteno. Ar man tinka „Ranchers“?

Liofilizuoti vaisiai ir uogos yra 100 proc. natūralūs vaisiai, tinkami visiems, be to, tai yra puikus užkandis vaikams ir žmonėms, turintiems specialių mitybos poreikių:

• Jokio pridėtinio cukraus – jo yra tik tiek, kiek yra pačiame vaisiuje. • Be GMO. • Be gliuteno. • Be konservantų. • Be dažiklių. • Be saldiklių.


Daugiau informacijos Internetinė svetainė: http://www.myranchers.com Facebook Instagram

Nuotraukos: Valerijos Stonytės ir Gintarės Kavaliauskaitės.

#liofilizuotivaisiai #nauja #ranchers #ateitis #sveika #produktai #tendencija #užkandis #skanu #vaisiai

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg