top of page

Artėjant šv. Velykoms: kiaušiniai filmuose

Jau esame rašę apie detektyvą Erkiulį Puaro ir jo pasirinkimą valgyti tik simetriškus virtus kiaušinius. Šįkart dalijamės geriausiais filmų epizodais, kuriuose kiaušiniai atlieka savotišką vaidmenį.


„Rokis“ (Rocky, 1976)

Šio kultinio filmo siužeto, ko gero, aprašyti nebūtina. Kiekvieną rytą Sylvesterio Stallone veikėjas ruošdavo pusryčius, kurie nudžiugintų tikrai ne kiekvieną. Jo ankstyvas rytas prasidėdavo nuo baltymų bombos – 5 žalių kiaušinių „kokteiliuko“.


„Pabėgusi nuotaka“ (Runaway Bride, 1999)

Romantinėje komedijoje pagrindinė veikėja Megė (Julia Roberts) garsėja kaip amžina nuotaka, prie altoriaus vieną po kito paliekanti jaunikius. Pagal juos keitėsi ir jos kiaušinių preferencijos. Jei jis mėgo keptus, ji taip pat. Galų gale išaiškėjo, kad ji net nežino, kokius kiaušinius iš tikrųjų mėgsta – juk visuomet rinkdavosi tokius, kokius jos tuometinis mylimasis. Prispausta naujosios simpatijos žurnalisto Ike (Richardas Gere) ji išbando visus ir nusprendžia, kad labiausiai mėgsta Benediktus.


„Angelo širdis“ (Angel Heart, 1987)

„Žinai, kai kuriose religijose kiaušinis – sielos simbolis. Girdėjai apie tai?“ – klausia „Angelo širdis“ personažas Lui Ciferis (Robertas de Niro) privataus detektyvo Hario Angelo (Mickey Rourke). Režisieriaus Alano Parkerio ekranizacijoje Haris sutinka ieškoti pradingusio garsaus muzikanto, su kuriuo Lui Ciferis turi nesuvestų sąskaitų.


„Tampopo“ (Tampopo, 1985)

Japoniškoje komedijoje, kuri vadinama „ramenų vesternu“, galima išmokti įdomių dalykų, pavyzdžiui, kaip nesuardžius perduoti kiaušinio trynį iš burnos į burną. Skamba keistai? Pažiūrėkite ir spręskite, ar tai nesąmonė, ar meilės įrodymas!


„Šaltakraujis Liukas“ (Cool Hand Luke, 1967)

Suvalgyti 50 kiaušinių per valandą. Štai tokį iššūkį priima Luke (Paulas Newmanas). Ar jam pavyko? Neišduosime.

Naujausi įrašai

bottom of page