Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Artur Swan: „burgeris“ geriau nei pica, o kavos niekada nebūna per daug!

Vienas pirmųjų Lietuvos vaizdo tinklaraštininkų, sveikos gyvensenos ir mitybos specialistas, tinklalapį „Motyvuoti atletai“ sukūręs Artur Swan atrodo taip gerai, kad sunku patikėti tomis maisto nuodėmėmis, kurias išpažino žurnalui „Verdu ir kepu“. Kava, blyneliai, riešutų sviestas, sūrio pyragai? Taip, jis tai geria ir valgo! Kur stebuklas?

Ką valgote?

Viską, kas juda ir ne tik. Esu visiškas visavalgis. Gal kiek per stipriai su judėjimu, nes vabalų paragauti dar nesiryžau. Nesu išrankus maistui, bet stengiuosi nevalgyti riebių produktų, keptų aliejuje ar svieste. Matyt, geros mitybos padarinys – tai stojantis skrandis po tokių festivalių

Be kokio maisto savęs neįsivaizduojate?

Mano favoritai yra geras raudonos mėsos steikas, kokybiškas migdolų riešutų sviestas ir rytinė (ir ne tik) juoda kava su pieno putele. Kavos niekada nebūna per daug.

Pica ar burgeris?

Vienareikšmiškai burgeris. Mano smegenys veikia kaip skaičiuotuvas – tai yra darbo specifikos padarinys, ir būtent geras burgeris turi kur kas daugiau naudingų mūsų organizmui savybių nei pica.

Mėgstamiausias greitas maistas?

Sultingi burgeriai su vidutiniškai iškepta mėsa, aštriu padažu ir batatais. Antroje vietoje – mėsingi BBQ šonkauliukai, o trečias favoritas, matyt, yra „wok“ makaronai. Primena kelionę į Balį, tik gaila, kad mažai kur turime paragauti tikrų ryžių makaronų.

Mėgstamiausias desertas?

Tikras, geras sūrio pyragas… Kol kas pats skaniausias yra „Caffeine“ be jokių priedų, o realiai skaniausius esu valgęs Amerikoje „Cheescake Factory“. Tik įspėjimas – ten vienas gabaliukas vertas mažiausiai 1500 kcal!

Mėgstamiausi pusryčiai?

Savo atveju renkuosi vertingiausius, kurie virto mėgstamiausiais: avižinė košė su baltyminiais milteliais arba baltyminiai blynai. Abu variantai džiugina kiekvieną rytą.

Kokius 3 produktus pasiimtumėte į negyvenamą salą? Ir kokius 10 patiekalų iš jų pagamintumėte?

Avižas, kiaušinius ir riešutų sviestą, iš kurių galima gaminti košes, apkepus, blynus, vaflius, batonėlius, brownie… Trys ingredientai ir tiek variacijų! Tobula.

Mėgstamiausia virtuvė?

Amerikiečių, pradedant nuo šonkauliukų, brusketų, burgerių iki rytinių pusryčių su nesibaigiančia kava ir blynais. Žinau, nėra sveikiausias pasirinkimas, bet turbūt sočiausias ir man primena tą comfort food, kurį amerikiečiai valgo per Padėkos dieną.

Ar yra kažkoks maistas, apie kurį galvojote, kad niekada nevalgysite, o dabar valgote?

Silkė pataluose. Niekaip nesupratau, kaip tai valgoma, o dabar laukiu Kūčių ir Kalėdų stalo, kad galėčiau pasimėgauti šiuo patiekalu. Skanumėlis! Tik šeimos recepte nėra daug majonezo – keli šaukštai ir viskas.

Figūros paslaptis?

Pastovumas. Ne vienos salotos padaro jus sveikesniais ir ne vienas burgeris sugadina jūsų išvaizdą.

Kur valgote mieste?

Patikrintose vietose, kur mano skrandis draugauja su maistu. Greitai – „Meatbusters“, gera mėsa – „Markus ir Ko“, aštri azijietiška sriuba – „Manami“, o blynai – „La Crepe“.

Vytautės Ribokaitės nuotr.



#comfortfood #maistonuodėmės #manami #motyvuotiatletai #LeCrepe #sūriopyragas #ArturSwan #wokmakaronai #Meatbusters #burgeriai #riešutųsviestas

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg