top of page

Aromatinga vištiena, iškvėpinsianti visą virtuvę (receptas)


Savaitgalį norisi pailsėti. Kai kuriems tai reiškia ne ką kita, o maisto ruošimą. Pasimėgaujant, netaupant laiko ar pinigų ingredientams. Net nepastebime, kaip prabėga pusė dienos. Kitiems, priešingai, kuo greičiau – tuo geriau, nes laisvu laiku norisi padaryti ir tą, ir aną… Radome viduriuką – šis kvapnus receptas pareikalaus mažiau nei valandos!

Aromatinga vištiena su daržovėmis (4 asmenims)

Gaminimo trukmė: 45 min.

4 vištienos filė (su oda)

1 pakelis Vegeta Natur vištienai*

4 šaukštai alyvuogių aliejaus

Kapoto rozmarino

Garnyrui:

1 kg bulvių (mažų)

120 g šoninės

20 g sviesto

1 šaukštas alyvuogių aliejaus

250 g šaldytų žirnelių

¼ šaukštelio kapoto baziliko

druskos, juodųjų pipirų

1 šaukštelis kapotų petražolių

  1. Apibarstykite vištienos filė Vegeta Natur vištienai ir užpilkite aliejų. Marinuokite apie 10 min.

  2. Sudėkite vištieną į kepimo popieriumi išklotą skardą, pabarstykite rozmarinu ir kepkite apie 30 min. iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol odelė apskrus ir taps traški.

  3. Nuskuskite bulves, jei jos didesnės – supjaustykite mažesniais gabalėliais.

  4. Keptuvėje pakepinkite šoninę, kol taps traški.

  5. Išimkite šoninę iš keptuvės. Į keptuvę įdėkite sviesto ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Kai įkais, sudėkite bulves ir pakepinkite, kol taps auksinės.

  6. Sudėkite žirnelius, baziliką, druską, pipirus ir įpilkite šiek tiek vandens. Uždenkite ir troškinkite apie 15 min., kol daržovės suminkštės.

  7. Daržovėms iškepus, pabarstykite jas šonine ir kapotomis petražolėmis.

  8. Sultingą vištieną patiekite su aromatingomis daržovėmis.

*Vegeta Natur – 100 proc. natūralūs prieskoniai be kvapo ir skonio stipriklių su jūros druska.

Patarimas: vietoje filė galite naudoti blauzdeles arba šlauneles, arba visą supjaustytą viščiuką.

Naujausi įrašai

bottom of page