top of page

Ar tikrai žinote, kaip valgyti sušius? Trumpa atmintinė

Net jei valgote užsisakytus ar pačių pasigamintus sušius namuose, laikykitės tam tikro etiketo, kuris sukuria ne tik tam tikrą aurą, bet ir garantuoja tikrąjį patiekalo skonį.

Kaip juos tinkamai valgyti? Ar mirkyti sojos padaže? Kada reikėtų valgyti vasabį? Trejus metus Japonijoje gyvenusios, kadais pirmąjį Lietuvoje japoniškų patiekalų restoraną ir japoniško maisto studiją įkūrusios Alinos Vaitkienės patarimai-priminimai:


kaip valgyti sušius ir sašimius, vmgonline.lt patarimai
Unsplash.com nuotr.

1. Sušį ir sašimį japonai valgo lazdelėmis. Jei nemokate valgyti lazdelėmis, galima sušį paimti ir pirštais, tik jokiu būdu ne peiliu ir šakute. Patys japonai paprastai suvalgo visą gabalėlį iš karto.


2. Į sojos padažui skirtą indelį įsipilama tik truputį padažo, jei norime aštriau, vasabį galima įsidėti ir susimaišyti su sojos padažu. Vasabio taip pat galime užsitepti ant žuvies. Merkti į soją viso sušio gabalo nereikia. Paprastai pamerkiamas tik kraštelis.


kaip valgyti sušius ir sašimius, vmgonline patarimai
Unsplash.com nuotr.

3. Jei tai yra sašimis, pamerkiamas žuvies gabalėlis. Skaniausia, kai ryžiai išvis nemerkiami į sojos padažą, o pamirkomas tik žuvies gabalėlis.


4. Sušio kąsnis turėtų būti tokio dydžio, kad tilptų į burną: tada galime pajausti visą gabalėlio skonį. Bet jei jie per dideli ir ryžiai lipnūs, galima atkąsti kąsnelį ir prilaikant lazdelėmis likusią dalį padėti į lėkštę. Kai taip valgo užsieniečiai, japonai nelaiko to etiketo pažeidimu.


Skanaus!





Naujausi įrašai

bottom of page