AŠ Ikona vmgonline

Ar tikrai žuvis myli sviestą? Žuvies kepimo paslaptys pagal Elžbietą


Kaip skaniai iškepti žuvį? Kone amžinas klausimas virtuvėje. Atrodo, kad skaniai kepta žuvis yra meistrysčių meistrystė. Taip ir yra, tačiau klausykite Elžbietos patarimų ir būsite arčiausiai meistro – kaip niekada anksčiau. 



  1. Pirmiausia žuvį reikia gerai nuvalyti ir išdarinėti. Išdarinėkite su rūpesčiu ir atsargumu, kad nepažeistumėte tulžies pūslės. Ją pažeidus, žuvies mėsa apkars. 

  2. Žuvį kepkite be galvos. Iš jos verčiau išvirti sultinį. 

  3. Begalvę skerdeną perplaukite ir likus bent dešimčiai minučių iki kepimo apibarstykite druska, kad ši įsigertų į žuvį. Jeigu to nepadarėte, labai nesijaudinkite pasūdykite voliodami žuvį miltuose. 

  4. Žuvį visada geriausia kepti šiek tiek pamurkdytą miltuose, priešingu atveju ji nebus traški ir lips prie keptuvės dugno, kad ir kiek aliejaus piltumėte. Miltus suberkite į didelį dubenį, sumeskite žuvies gabalėlius ir iš visų pusių apvoliokite juos miltuose. Galite naudoti ir kitą triuką - miltus supilti į plastikinį maišelį, į jį įmesti po vieną žuvies gabalėlį ir tada maišelį gerai pakratyti. Jeigu vietoj kvietinių naudosite kukurūzų miltus, žuvies odelė bus ypatingai traški.

  5. Paniruoti žuvį galima ir kitu būdu: pirmiausia gabalėlius pamerkite į kiaušinio plakinį (vienas kiaušinis ir keli šaukštai pieno), o tada apvoliokite miltuose. 

  6. Tiesa, žuvį reikėtų pjaustyti vidutinio storumo gabalėliais, nes jeigu bus per stori, vidus nekeps, o išorė svils. Mažų žuvų pjaustyti nereikia, jos kepamos tokios, kokios yra. 

  7. Bekauliai žuvies gabalėliai dedami į gerai įkaitintą keptuvėje aliejų. Geriausia naudoti rafinuotą augalinį aliejų. Aliejaus negailėkite: rekomenduojama, kad aliejuje žuvis maudytųsi bent iki pusės. 

  8. Pasirūpinkite, kad aliejus tikrai gerai įkaistų. Šio triuko dėka žuvis bus sultinga, neprisisiurbs riebalų, o jos odelė bus traški. 

  9. Aliejų galima paskaninti paprastu arba ghi sviestu: tai suteiks žuviai ypatingo skonio.

  10. Žuvies gabalėlius kepkite 5-7 minutes iš abiejų pusių. Labai svarbu nemakaluoti, nejudinti žuvies gabalėlio, kol odelė taps kieta ir traški, antraip jis tiesiog praras savo formą. 

  11. Jeigu norite traškios keptos žuvies, o ne troškinio, keptuvės dangčiu neuždenkite.

  12. Žuvį valgykite karštą, kone ką tik išimtą iš keptuvės, nes atvėsusi ji taps riebi ir ne tokia skani. Garnyrui puikiai tinka bulvių košė, makaronai ir citrinos griežinėlis.




Skanaus!


Daugiau Elžbietos patarimų rasite ČIA



ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg