top of page

Ar bus „Michelin“ žvaigždė? „Dublio“ savininkai Lietuvoje atidaro naują restoraną

Jau ateinantį pavasarį Vilniaus restoranų sąrašą papildys dar vienas dalyvis – naujame viešbutyje „Pacai“ maitinimo paslaugas teiks restoranų grupė „Nordic Food Republic“, kurios partneriai valdo restoranus JAV ir Skandinavijoje. Tarp jų yra ir keli restoranai, įvertinti „Michelin“ žvaigždėmis, todėl viešbučio savininkai tikisi pasiekti tai, ko iki šiol nepavyko nė vienam Lietuvos šefui.

„Dublio grupės“ savininkas Nielsas Peteris Pretzmanas. Valerijos Stonytės nuotr.

„Dublio grupės“ savininkas Nielsas Peteris Pretzmanas. Valerijos Stonytės nuotr.


Iki pat renginio, kuris vyko verslo centro „BNordic26” restorane pradžios, nebuvo atskleidžiama, kokia tai restoranų grupė. Galiausiai paaiškėjo, kad jie Lietuvoje – ne naujokai. Pirmadienį „Pacų“ viešbučio atstovai po beveik metų derybų pasirašė sutartį su restoranų grupe „Nordic Food Republic“, kuriai Lietuvoje priklauso restoranas „Dublis“. VMGonline.lt primena, kad šį restoraną metų pradžioje sukrėtė skandalas, kuomet netikėtai iš šefo pareigų pasitraukė Deivydas Praspaliauskas, o po kelių mėnesių „Dublio grupės“ savininkas Niels Peter Pretzman prabilo apie buvusio šefo netinkamą finansų valdymą ir galimą lėšų pasisavinimą.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Į Vilnių pirmadienį atvyko ir visos „Nordic Food Republic“ partneriai, tarp kurių ir verslininkas Clausas Meyeris, vienas iš „Nordic Food Republic“ partnerių, įsteigęs tokius restoranus kaip „Noma“ ir „Studio“ Kopenhagoje bei „Agern“ Niujorke.

Ši restoranų grupė „Design Hotels“ tinklui priklausančiame viešbutyje Vilniuje atidarys gourmet restoraną, bistro ir barą, taip pat rūpinsis maitinimu renginių metu. Teigiama, kad restoranas sieks sujungti lietuviškas kulinarijos tradicijas ir šiuolaikinės Šiaurės šalių virtuvės principus. Kas bus jo šefas, kol kas nepranešama.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Portalas VMGonline.lt primena, kad šiemet Kaune jau atsidarė skandinavišką minimalizmą propaguojantis restoranas „Numan“, kuriam vos pradėjus veikti imta kalbėti, jog jis bus pirmasis, kuris gaus „Michelin“ žvaigždę. Jo virtuvei vadovaujantis Matas Paulinas ne vienerius metus dirbo garsiajame „Noma“ restorane.


džiaugsmas virėjai

2017 m. vasarį Vilniuje duris atvėrė ir ne kartą geriausiu Lietuvos šefu pripažinto Martyno Praškevičiaus vadovaujamas „Džiaugsmas“ – bistro tipo restoranas, kuriame dominuoja išskirtinai vietiniai lietuviški produktai ir jų interpretacijos. Restoranui daugelis irgi pranašauja „Michelin“ žvaigždę. Kas tą žvaigždę galiausiai nuraškys, parodys laikas.

Naujausi įrašai

bottom of page