Antienos filė, kepta sluoksniuotoje tešloje
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Antienos filė, kepta sluoksniuotoje tešloje


Kerniaus Pauliukonio nuotr.

3-4 asm.

Gaminimas 45 min.

Kepimas 30-35 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Reikia:

  • 2 LAPINO PUOTA šviežių antienos filė su oda

  • 150 g pievagrybių

  • 1 nedidelio svogūno

  • 30 g sviesto

  • 400 g sluoksniuotos tešlos

  • Žiupsnelio druskos

  • 25 g šviežių špinatų

  • 1 trynio (patepti)

1. Languotai įpjaukite LAPINO PUOTA šviežių antienos filė su oda. Dėkite filė į stipriai įkaitintą keptuvę ir apkepkite, kol išsilydys riebalai – po 2 min. iš kiekvienos pusės. Atidėkite. 2. Supjaustykite grybus ir svogūną, pakepinkite svieste. 3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. 4. Vieną sluoksniuotos tešlos lakštą dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, ant jo dėkite dalį špinatų lapų, po to – kepintus grybus. Pabarstykite druska. Ant grybų dėkite pakeptą antienos filė, pabarstykite druska, užklokite grybais ir špinatais. 5. Uždenkite kitu sluoksniuotos tešlos lakštu. Apipjaustykite pagal antienos filė, kraštus užspauskite šakute, viršuje padarykite nedidelę skylutę. Viską aptepkite su šaukštu vandens paplaktu tryniu. 6. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30–35 min.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg