Antiena su topinambais ir datulių padažu
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Antiena su topinambais ir datulių padažu



4 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 10 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 450 g antienos filė

  • 500 g topinambų

  • 150 g džiovintų datulių

  • 300 g „šalotinių“ svogūnėlių

  • 50 g rudojo cukraus

  • 300 g jautienos sultinio

  • 50 g brendžio arba konjako

  • Kelių skiltelių česnako

  • Kelių šviežio rozmarino šakelių

  • Šakelės čiobrelio

  • Šlakelio alyvuogių aliejus

  • Druskos, pipirų

1. Antienos krūtinėles odą įpjaukite iki mėsos. Pabarstykite keptuvę druska ir pipirais. Sausoje keptuvėje kepkite antienos krūtinėlę oda į apačią.

2. Topinambus gerai nuplaukite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

3. Svogūnėlius supjaustykite smulkiais kubeliais.

4. Kai anties krūtinėlė apskrus, apverskite ir šalia sudėkite topinambus. Įdėkite česnako skiltelę ir rozmarino šakelių.

5. Perkelkite viską iš keptuvės į kepimo skardelę ir kepkite antieną su topinambais apie 10 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

6. Padažui panaudokite tą pačią keptuvę. Ten kartu su alyvuogių aliejumi apkepkite svogūnus, smulkintas datules be kauliuko, česnako skiltelę ir įberkite rudojo cukraus. Įpilkite brendžio ir leiskite jam nugaruoti kelias minutes. Supulkite sultinį ir garinkite,

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg