Antiena su saldžiu imbieriniu slyvų padažu
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Antiena su saldžiu imbieriniu slyvų padažu



4 asm.

Gaminimas 50 min.

Kepimas 10 min.

Orkaitės t-ra 190 °C


Reikia:

  • 500 g ančiukų kulšelių

  • ½ svogūno

  • 1 ekologiško sultinio kubelio

  • druskos, pipirų

  • 1 baklažano

  • 4–6 šviežių slyvų

Padažui:

  • 2 skiltelių česnako

  • šviežios aitriosios paprikos (pagal skonį)

  • gabalėlio šviežio imbiero

  • kelių šakelių šviežių kalendrų

  • 150 ml terijakio padažo

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • žiupsnelio druskos

  • apie 50 g džiovintų slyvų

  • 1 šaukštelio drėgnojo cukraus „Farinas“

1. Ančiukų kulšeles pasmulkinkite perpjaudami pusiau.

2. Mėsą užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų.

3. Sudėkite sultinio kubelį, pjaustytą svogūną. Įberkite druskos ir pipirų. Virkite apie 35–40 min.

4. Paruoškite padažą: česnaką, aitriąją papriką, nuluptą imbierą ir kalendras sudėkite į maisto smulkintuvą. Įpilkite terijakio padažo, alyvuogių aliejaus ir pagardinkite druska. Sutrinkite iki vientisos konsistencijos. Sudėkite džiovintas slyvas, cukrų ir dar kartą pertrinkite.

5. Kubeliais supjaustykite baklažaną ir pabarstykite druska.

6. Išimkite kauliukus ir supjaustykite slyvas.

7. Keptuvėje apskrudinkite virtą antieną, baklažanus ir slyvas. Supilkite padažą ir pakepkite dar minutę.

8. Viską sudėkite į kepimo formą ir baikite kepti iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Patiekite su virtais ryžiais.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg