AŠ Ikona vmgonline

Ančių kulšelės pagal „Stiklius“


Kerniaus Pauliukonio nuotr.

4 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 1 val..

Orkaitės t-ra 175 °C


Reikia:

  • 4 ančių kulšelių

  • 3–4 morkų

  • 1 pastarnoko

  • ½ nedidelio svogūno

  • nedidelio gabaliuko aitriosios paprikos

  • 2–3 skiltelių česnakų

  • 2 citrinžolių stiebų

  • 2–3 cinamono lazdelių

  • 3–4 žvaigždiniai anyžių

  • 1 apelsino

  • druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • lydyto sviesto (kepti)

1. Morkas, pastarnoką ir svogūną supjaustykite.

2. Iš kulšnelės išimkite kauliuką iki sąnario, tada atsargiai nustumkite mėsą nuo likusio kaulo ir nupjaukite arba nukapokite sąnarį. Kaulus kol kas atidėkite į šalį.*

3. Mėsą ištieskite, pabarstykite druska ir pipirais, suformuokite piramidę su kauliuku viršuje, pagrindą susekite mediniais iešmeliais kryžmai – taip, kad būtų atrama.

4. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, apkepkite, kiek įmanoma, ančių kulšeles ir kaulus nuo kulšelių. Į keptuvę suberkite daržoves, jas apkepkite kartu su kulšelėmis. Įpilkite vandens, išspauskite apelsinų sulčių, sudėkite prieskonius ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 175 °C temperatūros. Kepkite apie valandą. Per tą laiką pagaminkite raudongūžių kopūstų garnyrą.

*Restorano „Stikliai“ vyriausiojo šefo Lino Bražinsko patarimas – kaulus įdėkite į verdamą sultinį.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg