top of page

Alternatyvus Kalėdų miestelis įsikurs ant bėgių – svečiai maistu galės mėgautis traukinių vagonuose

Penktadienį, lapkričio 30 dieną, Vilniaus stoties rajone ant geležinkelio bėgių įsižiebs alternatyvus Kalėdų miestelis, kviesiantis svečius mėgautis kokybišku gatvės maistu vintažiniuose traukinių vagonuose. Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad renginį „Šv. (Šventinė) Stotis: Nepriklausomas Kalėdų miestelis“ penktadienį žada atidaryti Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, o alternatyvią eglę įžiebs šiuolaikinės muzikos žvaigždė iš Ukrainos Luna, tačiau tai – ne vieninteliai renginio organizatorių paruošti koziriai.

Bene svarbiausias kalėdinio turgaus akcentas – kokybiškas gatvės maistas, kurio netradicinę, tačiau itin romantišką miestiečiams vietą pasirinkę renginio organizatoriai kvies skanauti mėnesiui iš naujo gyvybei prikeltuose traukinių vagonuose, kurie bus skirti gatvės maistu ir gėrimais besimėgaujantiems svečiams.

Autentiškas ir jau ilgą laiką nebenaudojamas traukinio restorano vagonas vėl prisipildys žmonių klegesiu ir istorijomis. Čia iki sausio mėnesio įsikurs šiuolaikinio fondiu restoranas „Nubėgęs“. Kai kuriuose fondiu susijungs šveicariška ir prancūziška klasika bei azijietiški motyvai, lankytojai galės paragauti ir eksperimentų metu atsiradusio fondiu rameno. Kaip pasakoja organizatoriai, šveicariško sūrio skonį jie suderino su rytietiškais prieskoniais, keptomis tešloje daržovėmis ir citrusinių vaisių gaiva. Ir nors paties patiekalo išvaizda ir skonis pakito, fondiu idėja liko tokia pati – daržovėmis ar duonele kabinti tirštą sūrio kremą.

Organizatorių nuotr.


Organizatorių nuotr.


Geros naujienos ir alaus mylėtojams. Krovininiame vagone Vilniaus geležinkelio stoties teritorijoje mėnesiui atsidarys baras, pilstysiantis ne tik šaltą, bet ir karštą alų su kalėdiniais prieskoniais.

Be eksperimentinio fondiu restorano nepriklausomo Kalėdų miestelio lankytojų lauks visa eilė maisto vagonėlių, iš kurių kiekvienas žada pristatyti po unikalų šventinį, specialiai tik šiam renginiui sukurtą patiekalą.

Ant traukinių bėgių įsikurs „Ayomama“, desertinė ant ratų „Bubble trouble“, dėl sočių ir laimingų klientų standartus laužantys maištingi nindzės „Rebel Ninja“, BBQ asociacija, rūkytos žuvies ekspertai „Sleep Group“, Nidoje „Zuikio daržu“ išgarsėjusi komanda, pristatanti naują projektą „Močios Pica“, rūšinės kavos ekspertai „Baristokrat“, su meile iš Amerikos gaminami gurmaniški dešrainiai „Desrainis 24“ ir kiti gatvės maisto vagonėliai bei „pop-up“ šefai.

Daugiau informacijos apie renginį rasite ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page