top of page

Alfo vištienos maltinukai

Tai maltiniai, dėl kurių galima eiti ir į pasaulio kraštą!




4 asm.

Gaminimas 30 min.

Zzz 24 val.

Kepimas 25 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 500 g vištienos filė

  • 80 g varškės kepiniams (galima dėti maskarponę, rikotą, kreminį sūrelį)

  • 2 nedidelių svogūnų

  • 50 g minkšto sviesto

  • Žiupsnelio druskos

  • Džiūvėsėlių (apvolioti)

  • Aliejaus (kepti)


  1. Į trintuvo indą sudėkite vištieną, varškę, sviestą, svogūnus, česnaką, pabarstykite pipirais ir susmulkinkite.

  2. Suformuokite maltinius, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir trumpai apkepkite aliejaus bei sviesto mišinyje. Baikite kepti 180 °C orkaitėje – apie 15-20 min.


PATARIMAI

  • Geriausia kepti maltinius iš ką tik paruošto faršo, jeigu recepte nenumatyta šiek tiek faršą pamarinuoti.

  • Nelaikykite faršo su žaliais svogūnais. Jeigu norite faršą šiek tiek palaikyti šaldytuve, svogūnus reikia apkepti. Faršas su apkeptais svogūnais lengviau virškinimas.

  • Sultingumo suteikia keli šaukštai ledinio vandens, šaukštas aliejaus arba patarkuotas (smulkiai supjaustytas) ledinis sviestas.

  • Dar viena sultingumo ir purumo paslaptis – sviestas arba grietinėlė. Įmaišykite minkštą sviestą arba per kelis kartus įpilkite grietinėlės. Kai tokį faršą išmaišysite, būtinai palaikykite jį šaldytuve bent valandą.

  • Kad būtų sultingiau, galite įmaišyti į faršą smulkintos cukinijos, moliūgo ar kitų daržovių, obuolį.

  • Jeigu jus erzina svogūno gabaliukai maltiniuose, sutrinkite svogūną trintuvu iki glotnios masės arba sutarkuokite.

  • Kepinti svogūnai suteiks originalų skonį maltiniams.


PATARIMAS: Maltinius patiekite su duonele, padažais, pomidorų salotomis, marinuotais svogūnais ir prieskoninėmis žolelėmis. Pagardo rinkinio receptai yra ČIA.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page