Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Alfo triukai, kad šaltibarščiai būtų triuškinantys

Kiekviena šeima turi savo šaltibarščių receptą ir tik savus šaltibarščius vadina tikraisiais. Ir tų tikrųjų yra labai skirtingų vieni klampūs ir tiršti, kiti skysti ir lengvučiai. Vienuose švieži burokėliai, kituose marinuoti.

Ši įvairovė yra nuostabi, būkite drąsūs ir smalsūs – mylėkite savus, bet ragaukite ir svetimus. Rožinė sriuba yra labai palanki eksperimentams.



Alfas dalinasi patarimais, kurie šiek tiek pakeis ir sustiprins įprastą ir nepakartojmą šaltibarščių skonį.


Šalti ingredientai. Ruošdami šaltibarščius pasistenkite, kad visi ingredientai būtų kuo šaltesni, nes kuo šaltesni ingredientai, tuo skanesni šaltibarščiai. Galite kefyrą ar marinuotus burokėlius kelioms minutėms įdėti į šaldymo kamerą, kad atšaltų kaip reikiant. Tik neperšaldykite.


Daugiau aromato. Ruošdami tradicinius šaltibarščius svogūnų laiškus ir krapus susmulkinkite, pabarstykite druska, sumaišykite ir palaikykite kelias minutes, kad išsiskirtų kuo daugiau krapų ir svogūnų sulčių ir eterinių aliejų. Šaltibarščiai bus kvapnūs ir aromatingi.



Ryški spalva. Kad išsaugotumėte ryškią sriubos spalvą, naudokite marinuotus burokėlius su actu. Actas paryškina spalvą. Taigi, sudėję pjaustytus marinuotus burokėlius, į sriubą įpilkite šiek tiek likusio marinato.


Pagardai. Šaltibarščius skanu gardinti tiek grūstais juodaisiais pipirais, tiek garstyčiomis, tiek krienais. Pasirinkite ingredientą pagal savo skonį, visų kartu nedėkite. Tegul šaltibarščiai būna su charakteriu!


Žaismingiau. Rožinę sriubą galite patiekti žaismingiau, iškilmingiau. Tam dalį ingredientų suplakite lyg kokteilį, o kitus, pavyzdžiui, krapus, agurkus, supjaustykite ir sudėkite į dailius dubenėlius. Šaltibarščių kokteilį patiekite ąsotėlyje ar taurėse – kiekvienas jų įsipils į savo dubenėlį, kuriame jau laukia kvapnūs ingredientai. Žmonės, kuriuos vaišinate, pasijus lyg restorane.



Finaliniai triukai. Aš visada vieną dalį agurkų dedu šviežių, kitą – marinuotų, nes pastarųjų saldžiarūgštė rūgštelė suteikia sriubai dar daugiau charakterio. Taip pat patarkuoju citrinos žievelės ir įdedu šiek tiek česnako. Šie trys ingredientai sustiprina šaltibarščių skonį, jie tampa dar skanesni.


Eksperimentai. Nebijokite eksperimentuoti. Išbandykite šaltibarščius su šaldytomis vyšniomis ir ožkos sūriu. Vyšnios yra yra saldžiarūgštės, be to, suteikia labai gražios spalvos. Taip pat šaltibarščiams labai tinka saldžiarūgštis obuolys, įtarkuokite jo.

Visus nustebins geltonieji šaltibarščiai – kefyras puikiai dera ir su žuvimi, ir su sojos padažu, nors neragavusiems tai atrodo neįtikėtina.

Pabandykite pasigaminti šaltibarščių želė, kurią patogu neštis net į iškylas, kokteilį, galima gaminti šaltibarščių kremą, tortą ir t.t. Būkite kūrybingi!



Sėkmės ir skanaus!



ATGAL

PASIDALINTI