AŠ Ikona vmgonline

Alfo baklavos keksas: šaltis nė motais, kai orkaitėje kepa šis desertas

Paprastas, bet nepaprasto skonio. Su rytietišku prieskoniu.


Jums reikės:

  • 250 ml speltų miltų

  • 200 ml miltų „Self Rising“

  • 150 ml cukraus

  • 220 ml pieno

  • 2 kiaušinių

  • 100 g sviesto

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto vanilinio cukraus su natūralia vanile

Pabarstams:

  • 80 g graikinių riešutų

  • 30 g cukraus

  • 1 šaukšto cinamono

  • 1 šaukšto sviesto

Sirupui:

  • 1 apelsino

  • 1 šaukšto medaus

  • 1 šaukšto nerafinuoto cukranendrių cukraus

  1. Visus birius produktus sumaišykite, išskobkite vanilės ankštį ir sudėkite jos sėklytes.

  2. Po to ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su pienu ir kiaušiniais.

  3. Birias dalis ir skystas dalis sumaišykite.

  4. Pabarstams susmulkinkite riešutus, sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.

  5. Formą išklokite kepimo popieriumi, patepkite šaukštu sviesto, suberkite riešutų mišinį. Ant viršaus supilkite tešlą. Kepkite 50 min. iki 165°C įkaitintoje orkaitėje.

  6. Sirupui išspauskite apelsinų sultis ir nutarkuokite apelsinų žievelę. Ištirpinkite sultyse medų ir cukrų. Suberkite žiupsnelį apelsinų žievelės. Gautu sirupu gausiai sudrėkinkite keksą.

#šventiniskeksas #Kalėdos #keksas #Kulinarinisdetektyvas #keksaskalėdoms #baklava #AlfasIvanauskas #baklavoskeksas #kalėdos2018 #kalėdiniskeksas

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg