top of page

Alfas Kopenhagoje: „Jei susitikti su draugais, tai tik šiame maisto turguje“

Jei taip mėgstate paskirti susitikimus draugams Halės turguje, kad čia jau išbandėte viską, sukluskite. Kopenhagoje veikia pats didžiausias Šiaurės Europoje, daugiau nei pusšimtį įvairiausios virtuvės puodų po vienu stogu talpinantis, turgus! Supratote teisingai, tai – gatvės maisto meka ir imperija. Čia apsilankęs Alfas tarė ir savo verdiktą: „Jei norite susitikti su draugais ir suvalgyti kuo daugiau įvairaus maisto, čia yra ta vieta. Valgysite turguje, bet jausitės taip, lyg keliaujate po visą pasaulį.“

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Nors buvusiame raudonųjų žibintų kvartale Vesterbro įsikūręs „WestMarket“ yra jau trečiasis maisto turgus Kopenhagoje, jis užkietėjusiems maisto gerbėjams yra numeris vienas. Kitaip nei kiti du konkurentai, „WestMarket“ yra orientuotas į vietinius ir skirtas jų gardiems susitikimams per pusryčius kramsnojant šviežius kepinius, pietų metu valgant argentinietiškas empanadas ir geriant kokteilius baigus darbą. Kaip sako danai, šis turgus yra tai, kas geriausia galėjo nutikti pertvarkant iki šiol veikusį niekieno nelankomą tamsų prekybos centrą.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Tarp 62 maisto turguje esančių stendų rasite mėsainių, picų, „tapas“, meškienos (!) dešrelių, tik „Gin&Tonic“ ruošiantį barą, daugiaryžio meistrus, daniško alaus ir tradicinius smørrebrød, islandiškos, pakistanietiškos, bolivietiškos, taivanietiškos ar ugandietiškos virtuvės gardumynų, desertų. Čepsėkite vienoje iš kelių įrengtų valgymo zonų turgaus viduje arba lauke. „WestMarket“ garsėja ir tuo, kad čia tinkamą produktą randa ir patys išrankiausieji – galima nusipirkti vaisių, daržovių ir gėlių, apsilankyti unikalių dovanų parduotuvėje.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Maisto turgus „WestMarket“, Vesterbrogade 97, Kopenhaga. Jo „Facebook“ paskyra.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Naujausi įrašai

bottom of page