top of page

Alfas Ivanauskas: „Išgarsinti Lietuvą galime per 7 minutes“

„Litexpo“ parodų rūmuose vykstančioje didžiausioje Baltijos šalyse technologijų ir inovacijų parodoje LOGIN „Virtuvės mitų griovėjų“ idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas pristatė savo strategiją, kaip išgarsinti Lietuvą per 7 minutes.

Jis įsitikinęs, kad tai galime padaryti vos su 2 visiems gerai pažįstamiems produktais – šaltibarščiais ir baravykais. Iš šių ingredientų virtuvės mitų griovėjas išplėtojo 14 originalių pasiūlymų, kurie buvo pristatyti pranešimo metu. O du iš Alfo kūrinių – šaltibarščių ir baravykų skonio lubrikantus – buvo galima ir paragauti!

Šaltibarščių skonio ledai ir baravykų kvepalai

Pranešimo metu Alfas pasakojo apie savo sukurtus saldžius šaltibarščių skonio triufelius, šaltibarščių miltų mišinį (kai namie neturi šviežių daržovių, užteks šį mišinį užpilti kefyru), šaltibarščių vatą (valgoma vata tiks patiekalams ir desertams papuošti), šaltibarščių kramtomąją gumą, šaltibarščių valgomąją dantų pastą, netirpstančius šaltibarščių ledus (jie gali būti kaip patiekalas, ne tik kaip desertas) ir netgi šaltibarščių skonio lubrikantą!

13198450_10154009692182110_5347633731194894803_o

Kaip Lietuvą išgarsinti šaltibarščiais ir baravykais Alfas Ivanauskas pasakojo LOGIN (Nuotr. Gytis Vidžiūnas ir Adas Vasiliauskas)


Tuo metu baravykai panaudoti kuriant baravyko kvapo maistinius kvepalus (pavyzdžiui, salotoms), baravykų skonio valgomąjį popierių (vietoje sultinio kubelio į sriubą), baravykų kvapo ekologišką rašalą (skanioms mintims užsirašyti), baravykų skonio stiklą-ledinukus, baravykų ekstraktą kokteiliams, baravykų purškiamą laką (suteikti blizgesio salotoms, bulvėms ar kitiems ingredientams jūsų lėkštėje) ir baravykų skonio lubrikantą (mėgstantiems ilgus pasivaikščiojimus miške ir minkštą samanų kilimą).

„Nebijokime būti drąsūs ir inovatyvūs. Lietuva ir jos žmonės turi potencialą užkariauti pasaulį sumanumu, o ne dydžiu… Vieną populiariausių suvenyrų iš Lietuvos – gintarus – palikime lenkams. Sukurkime naują atrakciją, patrauklią ateinančioms mūsų kartoms! Neperpasakokime istorijos, patys tapkime Lietuvos kulinarinės istorijos kūrėjais“, û sako A. Ivanauskas.

Planuojama, kad pirmieji patentuoti daiktai prekyboje pasirodys jau 2017 metų pavasarį.

Naujausi įrašai

bottom of page