top of page

Akvilė Kavaliauskaitė: apie tualetinio popieriaus skonį ir Sakartvelo vyno paslaptis

Asmeninio archyvo nuotr.


Kelionės, be abejo, neatsiejamos nuo maisto, tad VMGonline.lt pasidomėjo, kiek Akvilė į jį kreipia dėmesio. Pasirodo, kad keliaujant darbo reikalais maistui lieka ne tiek daug laiko, bet… visko būna. O vykdama svetur laisvalaikiu, Akvilė ragauja nematytus negirdėtus dalykus tikrai drąsiai.


Kiek apskritai viešėdama kitur skiriate dėmesio maistui? Drąsiai ragaujate naujienas ar liekate prie tradicinių pasirinkimų?

Kai keliauju savo malonumui, tada jau būna ragavimo kelionės. Neseniai lankėmės Meksikoje, koks ten maistas! Atradau visiškai naujų skonių. Net pagrindinius patiekalus jie gardina mangais, nes tie vaisiai ten tiesiog krenta nuo medžių. Imi ir valgai.

O ką egzotiškiausio ar netikėčiausio esate ragavusi? 

Kinijoje praėjau visą šlykštynių valgymo kursą – skorpionai, gyvatės, karveliai, šilkaverpio lervos. Pastarosios tapo šlykščiausiu kada nors mano valgytu patiekalu, lyg kramtytum tualetinį popierių. Šiaip jeigu tik pasitaiko proga kažko neįprasto paragauti, visada sakau „taip” – juk nedaug gyvenime kartų, kai gali praryti sraigę, varlės koją. Tik gal šunienos neragaučiau.


Asmeninio archyvo nuotr.



Galbūt turite mėgstamiausią šalies virtuvę? Jei taip – kas joje taip žavi?

Viskas, kas nuo Viduržemio jūros, man labai skanu. Pesto padažai, ožkos sūriai, jūros gėrybės. Ir labai mėgstu viską, kas pagardinta šviežiu baziliku. O patinka veikiausiai todėl, kad labai mėgstu tas šalis, praleidau ten daug laiko, todėl ir maistas man asocijuojasi su gerais prisiminimais.

Ar kelionėse yra nutikę kokių nors smagių nuotykių, susijusių su maistu? 

Sakartvele teko iš rago gerti vyną. Kaip jie sugeba viską išgerti vienu mauku, man lig šiol paslaptis…

O kiek sukatės virtuvėje grįžusi namo – maisto gaminimas jums hobis ar katorga, pilna liapsusų? 

Gaminti labai mėgstu. Daug receptų parsivežu iš kelionių. Kuo paprastesnis receptas, tuo dažniau gaminu. Pavyzdžiui, Meksikoje valgiau gvakamolę, kuri mums neįprasta: avokadai ne trinti, o tiesiog supjaustyti kubeliais. Raudonas svogūnas, gerai prinokę pomidorai, laimo sultys, žiupsnelis prieskonių – sveikas ir sotus patiekalas.

Kalbant apie namus – kokias mėgstamas vietas turite Vilniuje, į kurias rekomenduotumėte nueiti ir kitiems?

Netoli mano namų yra „Downtown Food Hall”. Ten valgau „Bola”, nes po jų maisto negraužia sąžinė. Mėgstu „Drama Burger”, nes ten, kaip „McDonald’s”, visada žinai, ką gausi. Lankiausi daugybę kartų, burgeriai visada buvo puikūs. Na, o jei norisi labai kokybiškai, „Bistro Pranciškonai” ne tik kad niekada nenuvilia, visada ten šimtą kartų skaniau negu gali įsivaizduoti.

Naujausi įrašai

bottom of page