Aitriųjų paprikų sriuba su kalakutienos kukuliais
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Aitriųjų paprikų sriuba su kalakutienos kukuliais



4 asm.

Gaminimas 30 min.


Reikia:

  • 500 g kalakutienos faršo „Arvi“

  • 1 raudono svogūno

  • kelių česnako skiltelių

  • 1 saliero

  • 1 mėgstamos spalvos paprikos

  • paruošto vištienos, jautienos arba daržovių sultinio

  • 1 skardinės konservuotų pomidorų

  • Šaldytos duonos „Mantinga French Rolls“

  • šoninės

  • 1 laimo

  • tarkuoto fermentinio sūrio

  • 1 šaukšto rudojo cukraus „Dansukker“

  • jalapeno pipirų

  • aštraus padažo

  • skardinės konservuotų raudonųjų pupelių

  • kelių šviežių petražolių lapelių

  • alyvuogių aliejaus

  • druskos, pipirų

1. Susmulkinkite svogūną, papriką, salierą, česnako skilteles.

2. Kalakutienos faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, pagardinkite druska ir pipirais, suformuokite kukulius.

3. Į puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite česnaką, papriką ir salierą, viską apkepinkite puode. Kai daržovės pradės skleisti savo kvapą, sumažinkite kaitrą ir sudėkite kukulius.

4. Į puodą supilkite sultinį. Sultinys turi apsemti kukulius.

5. Sudėkite konservuotus pomidorus ir supilkite nuo jų likusį skystį į puodą. Puodą uždenkite ir palikite sriubą 15 minučių virti.

6. Kol sriuba verda, išpakuokite šaldytą duoną ir sudėkite į skardą. Prieš kepdami, duoneles apibarstykite laimo drožlėmis ir fermentiniu sūriu, apšlakstykite laimo sultimis ir uždėkite šoninės. Duoneles pašaukite į iki 180℃ orkaitę ir kepkite kol apskrus.

7. Į sriubą sudėkite rudąjį cukrų, jalapeno pipirus, suberkite konservuotas pupeles ir įpilkite aštraus padažo. Viską gerai išmaišykite ir pavirkite dar 7 minutes.

8. Patiekite sriubą kartu su keptomis duonelėmis, papuoškite petražolių lapeliais. Galite sriubą pagardinti grietine arba natūraliu jogurtu.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg