Airiška sodos duona

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Airiška sodos duona


    Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

    8-10 asm.

    Gaminimas 15 min.

    Kepimas 50 min.

    Orkaitės t-ra 195 °C


    Reikia:

    • 420 g KAUNO GRŪDAI viso grūdo kvietinių miltų

    • 1 nubraukto šaukšto druskos

    • 1 šaukšto rudojo cukraus

    • 1 šaukštelio sodos

    • 2 šaukštelių kepimo miltelių

    • 75 g šalto sviesto

    • 350 ml natūralaus jogurto

    • Miltų (pabarstyti)

    1. Duonai suberkite KAUNO GRŪDAI viso grūdo kvietinius miltus, druską, cukrų, sodą ir kepimo miltelius į trintuvo indą, sudėkite šalto sviesto gabaliukus ir sutrinkite.

    2. Sudėkite mišinį į dubenį, supilkite jogurtą ir išminkykite tešlą.

    3. Padarykite rutulį, pabarstykite miltais iš viršaus, įpjaukite viršų kryžmai.

    4. Šaukite į įkaitintą iki 195 °C orkaitę. Kepkite 50 min.

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg