Aguonų keksas
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Aguonų keksas



8-10 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 1 val.

Orkaitės t-ra 170 °C


Reikia:

  • 250 g ALVO aguoninio kepinių įdaro

  • 150 g miltų

  • 100 g sviesto

  • 100 g rudojo cukraus

  • 120 g skysto medaus

  • 50 g ALVO cukruotų spanguolių

  • 100 g ALVO graikinių riešutų

  • 50 g ALVO migdolų

  • 5 kiaušiniai

  • 100 g sutarkuoto juodojo šokolado

1. Verdančiu vandeniu užpilkite ALVO aguoninį kepinių įdarą. Palaikykite 5 min., nukoškite.

2. Sviestą išplakite kartu su cukrumi, po vieną nuolatos maišydami dėkite trynius. Sudėkite aguonas, medų, šokoladą, ALVO cukrintas spanguoles ir riešutus, miltus. Išmaišykite.

3. Išplakite baltymus, dalį baltymų sumaišykite su aguonų mase, po to dar įdėkite kelis šaukštus baltymų, vėl išmaišykite, galiausiai sumaišykite su likusiais baltymais. Atsargiai sukrėskite tešlą į formą ir kepkite 180 °C apie valandą.

4. Iš pradžių aušinkite formoje, po to – ant grotelių.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg