top of page

Agnė Grigaliūnienė dietos laikosi kiekvieną pavasarį




Žavi ir žinoma verslininkė, mama ir žmona Agnė Grigaliūnienė šiuos tris skirtingus pasaulius stengiasi suderinti savo mityboje. Maistas jai turi teikti energijos, kad galėtų daug dirbti, būti sveika, kad rodytų gerą pavyzdį vaikams, bei nekenktų formoms, kad būtų graži pati sau, o tada ir laime spindinčiomis akimis džiugintų savo vyrą. Ką Agnė valgo pusryčiams, pietums ir vakarienei, kokių dietų laikosi bei kuo lepina šeimą, apie visa tai – atvirame interviu specialiai VMGonline.lt skaitytojams.

Pradėkime pokalbį nuo jūsų ryto: kaip jis prasideda?

Rytą visuomet pradedu stikline šilto vandens, jei turiu – su citrina. Po to – būtinai du puodeliai kavos. Esu visiška kofemanė ir turiu labai mylimą kavą, kurios Lietuvoje nėra, tad ją siunčiuosi arba pati parsivežu. Be to, visi draugai žino, kad geriausia dovana iš užsienio man yra kava. Gerdama tuos du puodelius kavos aš galutinai pabundu, susidėlioju dienos planą. Toks mano ryto ritualas. O pusryčiams dažniausiai renkuosi maistą su sveikais angliavandeniais.

Kokia jūsų mityba dienos metu?

Aš esu tas žmogus, kuris nuolat turi žiūrėti, ką deda į burną. Dietų laikausi nuolatos, o pavasarį jos būna dar aštresnės, ir nieko dėl to negaliu padaryti. Man, kaip ir kiekvienai moteriai, norisi vasarą pasitikti kuo gražesnei ir, manau, kad tas nuolatinis dietų laikymasis ir kartojimas yra moteriškas bruožas. Taigi, iš mano mitybos yra beveik eliminuoti pieno produktai. Sakau „beveik“, nes sūrio kartais vis tiek labai užsinoriu. Be to, maksimaliai stengiuosi atsisakyti angliavandenių. Ar pasiseka? Ne. Taigi juos stengiuosi valgyti tik iki 12 valandos dienos. Turiu to atsisakyti dėl sveikatos: kai valgau mažiau pieno produktų ir mažiau angliavandenių, tikrai jaučiuosi žymiai geriau.

Galbūt esate bandžiusi kokias radikalias dietas ar iškrovas?

Iškrovos dienas aš norėčiau įtraukti į savo dietos planą, nemanau, kad yra radikalu nevalgyti vieną dieną per savaitę. Bet tai padaryti neišeina dėl žvėriško darbo tempo: jei nepavalgyčiau, negalėčiau tiek daug nuveikti. Esu išbandžiusi tik vieną radikalią dietą – tai baltymų ir riebalų dieta, t. y. kai visiškai atsisakoma angliavandenių. Niekada daugiau jos nebekartosiu, nes man pradėjo skaudėti inkstus, tad ta dieta baigėsi po kelių dienų.

Ar jūsų mityba pasikeitė gimus vaikams?

Kardinaliai. Studijų metais mano šaldytuve visada buvo galima atrasti švelnaus bri sūrio ir butelį šampano. Dabar galima rasti daug daržovių, vaisių, šviežios mėsos. Dabar visada šaldytuvas yra pilnas ne tik maisto produktų, bet ir įvairių sveikų paruoštukų vaikams užkąsti. Kai rūpiniesi savo šeimos sveikata, natūralu, kad ta mityba keičiasi.

O ką gi tuomet valgo jūsų šeima? Ar derinasi prie jūsų mitybos?

Mano šeimos nariai – vyras, sūnus ir dukrytė – yra laimingi, nes jiems pasisekė: jie gali valgyti viską ir tai nesutrukdys jiems turėti dailią figūrą. Bet aš visada stebiu, kad valgytume sveikiau, kartais netgi išeina visai sveikai. Augindama vaikus, aš turiu vieną taisyklę: jie per dieną turi būti suvalgę vaisių, daržovių, baltymų, angliavandenių ir ne per daug saldumynų. Taigi, jei pusryčiams būna angliavandeniai, tuomet pietums gaminu mėsą arba aš pati, arba prašau pagaminti mūsų auklės. Be to, verdu labai daug sriubų, ypač raugintų kopūstų sriubą, nes sako, kad juose yra labai daug vitamino C, reikalingo imunitetui ypač šaltuoju metų laiku. Labai mėgstame burokėlius, ypač keptus su ožkos sūriu.

Ar šiaip mėgstate gaminti?

Mėgstu ir manau, kad man sekasi. Šį sugebėjimą paveldėjau iš savo mamos.

Kalbate apie salotas, sveiką maistą, o kaip yra su saldumynais, ar jais pasilepinate?

Aš saldumynų nemėgstu, bet, aišku, kartais jų užsinoriu. Bet tada renkuosi tik labai aukštos kokybės saldumynus.

O kuo stengiatės pakeisti saldumynus vaikams?

Džiovintais vaisiais, riešutais – juos vaikai labai mėgsta su medumi. Bet kartais čiulpinuko neišeina pakeisti niekuo, tad jie ir gauna tą čiulpinuką.

Kokiais principais vadovaujatės dieną, kad būtumėte energinga?

Jokioms mantroms tiesiog neturiu laiko, tad valgau paprastai: ryte – angliavandeniai, pietums – sriuba ir salotos, vakarienei – skanus ir sveikas patiekalas kartu su šeima.

Naujausi įrašai

bottom of page