top of page

Afrikos prieskonių šiluma



Marokas: kalendros, cinamonas, kuminas 

Šie trys prieskoniai – daugelio mėsos marinatų Maroke pagrindas. Vienas variantas – prie jų pridėti imbiero, saldžiosios ir aitriosios paprikos miltelių. Ant iešmelio suvertus vištienos gabaliukus patepkite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite šiuo mišiniu arba jame marinuokite mėsą per naktį. Su tokiu prieskonių mišiniu puikiai tiks ir ėriena.

Vakarų Afrika: aitriosios paprikos, pomidorai, žemės riešutai 

Visi šie elementai susijungia bene garsiausiame regiono patiekale – žemės riešutų ir pomidorų troškinyje. Dažniausiai jis gaminamas su vištiena ir saldžiomis bulvėmis, troškinant viską sultinyje, pomidoruose ir žemės riešutų svieste; viskas gardinama riešutais, aitriosiomis paprikomis, česnaku, kalendra, druska bei pipirais.

Rytų Afrika: vaistinės ožragės, gvazdikėliai, cinamonas 

Visų šių prieskonių rasite Rytų Afrikos šalis garsinančiame berbere prieskonių mišinyje, kuriuo gardinami tiek lęšių troškiniai, tiek ir degintas sviestas, vėliau naudojamas kepant ar gardinant įvairius kitus patiekalus. Norėdami pasigaminti berbere prieskonių mišinio, ožragę, gvazdikėlį ir cinamoną sumaišykite su malta kalendra, imbieru, paprika, kardamonu, Kajeno pipirais, muskatu ir druska. Keptuvėje paskrudintą gvazdikėlį, ožragę, kuminą ir kalendrą sutrinkite prieskonių grūstuve ir sumaišykite su kitais prieskoniais.

Šiaurės rytų Afrika: kuminas, česnakai, mėtos 

Česnakas ir kuminas Šiaurės Afrikos šalyse dažnai naudojamas tiek mėsai (dažniausiai – kebabams) marinuoti, tiek ir pakepinami aliejuje, gaminant įvairius troškinius ar lęšius. Renkantis šviežias žoleles, tarp vietinių populiariausia mėta, ypač maišant ją į švelnius jogurtinius padažus ar užtepėles.

Naujausi įrašai

bottom of page