Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

13 Alfo patarimų, kaip iškepti skaniausius bulvinius blynus pasaulyje

Atrodytų, vos kelių ingredientų patiekalas, tačiau kiekvieno kepėjo bulviniai blynai yra vis kitokie. Slaptas ingredientas? Triukai? Magija, meilė? Kokia paslaptis?

Virtuvės šefas Alfas Ivanauskas dalinasi patarimais, kurių dėka Jūsų kepti blynai bus patys skaniausi.

Bulviniai blynai, Alfo receptas, patarimai
Shutterstock.com nuotr.

  1. Bulviniams blynams kepti tinka visos krakmolingos bulvių veislės, tačiau jeigu galite rinktis, rinkitės „Vineta“ (baltos bulvės) ir „Laura“ (raudona žievelė ir geltonas vidus) veislės šakniagumbiu0s.

  2. Jeigu norite, kad blynai būtų traškūs ir bulves tarkuojate burokine tarka, tarkius keliskart perplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir tik tada maišykite su kiaušiniu, druska ir kitais ingredientais.

  3. Jeigu bulves tarkuojate tarkavimo mašina arba smulkia tarka, traškumo efekto pasieksite blynus kepdami didesniame kiekyje riebalų (aliejaus): jeigu „maudysis" aliejuje kaip kaip spurgos, iškeps traškūs iš visų pusių. Kai kepame mažame aliejaus kiekyje, aliejus įsigeria į blynus. Kuo daugiau aliejaus, tuo tolygesnis kepimas, tuo mažiau aliejaus įsigeria į blyną. Blynų tešlą dėkite tik į labai gerai įkaitintą aliejų.

  4. Jeigu bulvės vandeningos, tarkius nuspauskite, susidariusias sultis nupilkite.

  5. Kiaušinius iš pradžių išplakite atskirame inde ir tik tada dėkite į bulvių masę – taip geriau išsimaišys.

  6. Bulvinius blynus labai tinka skaninti muskato riešutu, peletrūnu ar šalaviju, taip pat tarkuotu česnaku arba svogūnu. Tiesa, svogūnas suminkština blyną, jis tampa mažiau traškus.

  7. Į tešlą galite įtarkuoti saldžiosios bulvės arba įberti gerą žiupsnį cukraus: blynai gražiau apskrus.

  8. Blynus galima greitai apkepti karštoje keptuvėje, o baigti kepti orkaitėje: jie bus traškūs.

  9. Bulvinius blynus kepkite nerūdijančio plieno keptuvėje – joje patogiau kepti blynus, kuriems iškepti reikia daugiau laiko. Keptuvėje su teflonine danga kepkite greitai iškepančius blynus – kefyrinius, rikotos ar kt.

  10. Keptuvės su blynais jokiais būdais neuždenkite, nes dings visas traškumas, blynai tiesiog sušus.

  11. Iškepusius blynus nusausinkite, tačiau geriausia tai daryti ne ant popierinės, o ant medžiaginės servetėlės.

  12. Nustebinkite save ir artimuosius iškepdami ne tradicinių bulvinių blynų, o bulvinių blynų, kurie panašūs į lietinius. Receptą rasite čia

  13. Bulvinius blynus svarbu valgyti ką tik iškeptus, nes jie greitai netenka traškumo.


Alfas Ivanauskas, patarimai

Sėkmės ir skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI