top of page

7 klausimai šefui: Paulius Janušas

Jeigu nevakarieniaujate namie, į kokį restoraną einate?

Paprastai niekur kitur ir nevalgau. Labai retai valgau kažkur kitur, o ne namie.

Kokį maistą mėgstate?

Kieme turiu net du grilius, taigi labiausiai mėgstu ant laužo keptą mėsą. Svarbiausia – kad mėsa būtų gerai paruošta, neperkepta.

Namuose gaminate jūs ar jums?

Namuose virtuvei skyriau didelę erdvę, bet prie puodų stoviu maždaug du kartus per mėnesį. Labai retai… Į restoranus valgyti neinu, nes tai brangu. Dažniausiai perku maistą iš kavinių išsinešti, nes taip yra patogiau, o po darbo nesinori vėl stoti prie puodų.

Koks yra svarbiausias įrankis šefo virtuvėje?

Materialus – peilis, o ne materialus – planavimas, tvarka. Viskas turi būti suorganizuota, sustyguota, kad kiekvienas daiktas ir veiksmas būtų savo vietose.

Kokį patarimą gavote iš kito šefo?

Įdomiausias galbūt buvo toks patarimas, kad reikia gaminti tai, kas patinka. Reikia nenutolti nuo savo pomėgių, ir viskas išeis puikiai. Šio patarimo laikausi, nes ne itin mėgstu modernią, molekulinę virtuvę, labiau linkstu link klasikinės, todėl ir gaminu istorinėje virtuvėje.

Kokį patarimą duotumėte kitiems?

Svarbiausia yra mokėti išsisukti iš situacijos, jeigu kažkas nutinka ne pagal planą. Į viską reikia žiūrėti kūrybiškai – net ir į paniką kolektyve. Reikia viską paimti į rankas ir sutvarkyti.

Kokį netikėčiausią skonių derinį esate ragavęs?

Esu paprastas žmogus ir labai mėgstu laimą (juokiasi). Laimas ir čili pipirai yra puikus derinys,  ypač uoslei.

Naujausi įrašai

bottom of page