AŠ Ikona vmgonline

7 klausimai virtuvės šefui Martynui Meidui: „Šilto pieno reikia paragauti bent kartą gyvenime!“

„Jaunoji virtuvės roko žvaigždė“ – taip apie Martyną Meidų kalba garsūs virtuvės šefai užsienyje. Tačiau apie Martyną kalba ne tik tolimas pasaulis, bet ir visa Lietuva ir ypač po vasaros, kai visa Lietuva yra grįžusi iš pajūrio, kur yra „Vila Komoda" ir jos virtuvei diriguojantis žavusis Martynas.

Vmgonline.lt apie Martyną rašė ne kartą, o dabar tiesiog uždavė 7 žemiškus klausimus.


Asmeninio archyvo nuotr.

1. Produktai, kurių visada yra jūsų šaldytuve?

Visada galima rasti sviesto.


2. Ko būtinai reikia paragauti bent kartą gyvenime?

Dar šilto karvės pieno. Vien dėl to, kad kiekvienas suvoktų, kas yra natūralus ir geras pienas.


3. Kulinarinis triukas, kurį dažnai naudojate gamindamas maistą?

Triukų neturiu, viskas yra praktika ir technika. Galbūt mano pagrindinis triukas" būtų gebėjimas pateikti vieną produktą daugybėje skirtingų formų. Tarkim, pateikti agurką 11 skirtingų būdų.


4. Ką daryti padauginus druskos?

Nebent prisidengti įsimylėjimu.


5. Didžiausia maisto nuodėmė, t. y. kam negalite atsispirti?

Sviestui.


6. Dažniausia klaida virtuvėje, kuri jus erzina.

Nepagarba produktui, jo anlizės nepasidarymas prieš gaminant.


7. Slaptas talentas arba... jeigu nebūčiau virtuvės šefas, būčiau...

...futbolininkas.


Asmeninio archyvo nuotr.


Daugiau apie Martyną skaitykite:


Laikome špygas: du lietuviai pateko į geriausio pasaulio šefo apdovanojimų finalininkų sąrašą


Vienas garsiausių lietuvių šefų Londoną iškeitė į Palangą


Žymus šefas pajūrio vilą prikėlė naujam gyvenimui. Pirmieji sužinokite restorano meniu



ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg