top of page

7 klausimai šefui Vytautui Samavičiui: atsakymai gali išgelbėti Jūsų vakarienę!

Vienas garsiausių ir geriausių virtuvės šefų Lietuvoje atsako į klausimus, kurie aktualūs kiekvienam gaminančiam, o šefo atsakymai ne tik patenkins smalsumą, bet ... gali ir išgelbėti svarbią vakarienę.



1. Kiek pjaustymo lentų reikia turėti virtuvėje?

Namuose reikėtų vienos, restorane – šešių pjaustymo lentų. Pjaustyti viską ant vienos lentos galima tada, kai niekas nemato, o kai mato – tikrai ne! Restorane būtina pjaustyti produktus ant atskirų lentų, kad svečias negautų česnako skonio pyrago.


2. Maišant blynų tešlą, pritrūko miltų. Ar galima juos kuo nors pakeisti?

Tam tinka manų kruopos arba kukurūzų miltai.


3. Vištienos krūtinėlė ir vėl sausa... Kaip neperkepti jos orkaitėje?

Nusipirkti adatinį termometrą ir kepti, kol temperatūra vištienos viduje pasieks mažiausiai 75 °C.


4. Virtuvėje geriau naudoti popierinius ar medžiaginius rankšluosčius?

Restorane – tik popieriniai rankšluosčiai, taip paprasčiau ir patogiau, kam apsikrauti skalbiniais.


5. Kodėl darant pyrago tešlą pirmiausia reikia ištrinti cukrų su sviestu ir tik tada dėti kiaušinius?

Kad nebūtų užniaukta / užtraukta tešla, kaip sakoma konditerių žargonu.


6. Ar galima pjaustyti tik ką iš orkaitės ištrauktą mėsos kepsnį?

Ne. Reikia palaukti 3–5 min., kad mėsa truputį atvėstų.


7. Ar yra skirtumas, kai kepant naudojama soda arba kepimo milteliai?

Yra. Rekomenduočiau kepimo miltelius, mažiau vargo.


Ačiū.

Naujausi įrašai

bottom of page