Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

7 klausimai šefui: Artūras Braslauskas

Artūras Braslauskas yra ilgametis virtuvės šefas, kulinaras, technologas, kuris kartu su šefu Dariumi Dabrovolsku atidarė restoraną Vilniuje „Chef2 Food House“.

Kokį geriausią patarimą esate gavęs?

Šefai vieni pas kitus į restoranus vaikšto, ir tikrai dalijamės patarimais. Išmokau, kad svarbiausia yra atsižvelgti į kolegų ir geros konkurencijos patarimus – neužsidaryti savyje ir bukai neieškoti įsivaizduojamų tiesų.

Kokį jūs patarimą duotumėte?

Nebijoti virtuvėje eksperimentuoti. Svarbiausia – išmokti pagrindus, žinoti klasiką, pavyzdžiui, bešamelio padažo receptą ir gamybą, o toliau, ką tu gali padaryti iš to, yra kūryba. Taip pat reikia prisiminti, ką gamindavo senoliai, truputį modernizuoti, pritaikyti šiuolaikiniam skoniui ir patiekti. Štai, pavyzdžiui, džiovinti svarainiai yra visiška klasika, o mes juos karamelizuojame ir atrodo, kad tai – niekada anksčiau neragautas dalykas.

Kur jūs valgote, kai jums tenka valgyti ne namuose?

Labai priklauso nuo aptarnaujančio personalo. Atmetant tas vietas, kur viską žinau ir galiu net neskaityti meniu, viskas priklauso nuo padavėjo. Tiesiog atsiduodu tos vietos malonei ir mėgaujuosi. O apskritai valgau tai, ką žinau. Taip grubiai pasakysiu – karbonadą (juokiasi).

Ar dažniau gaminate jūs, ar jums?

Kad to laiko mažai būna, visi dirbame (juokiasi). O jei eini kažkur, tai be abejo ragauji, ką ten pagamino, o jeigu pats organizuoji, tai ir gamini. Nėra jokių ribų ar nusistatymo. (Ar būna išankstinis nusistatymas, kad jeigu tu gamini visada, tai ir gamink?) Jeigu taip kas nors pasako, tai sakau, chebra, einam kartu gaminti. Tai – ir bendravimas, ir visi kažko naujo išmokstame. Be to tikriausiai tiesiog vienas sėdėtum virtuvėje. (Ar draugai bijo jums duoti paragauti patiekalų, kuriuos jie patys pagamino?) Ne ne, tokių dalykų, kaip kritika draugų valgiams ar uošvienės pyragui, negali būti. Dar nėra taip buvę, kad būtų neskanu.

Kokį maistą mėgstate?

Mano humoristinis požiūris toks: „Geriausia žuvis – tai mėsa.“ Jaučiu silpnybę gerai brandintiems ir paruoštiems kepsniams, bet tai nereiškia, kad aš nemėgstu žuvies ar kito maisto.

Ir bonusas: koks įrankis šefo virtuvėje yra svarbiausias?

Įrankis? Rankos. Rankos valdo visus įrankius.

#DariusDabrovolskas #ArtūrasBraslauskas #chef2foodhouse #šefas #virtuvėsšefas #maistas #7klausimaišefui

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg