7 kavos gėrimo būdai pagal tautybę

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    7 kavos gėrimo būdai pagal tautybę

    Kavos gėrimo tradicijos priklauso ne tik nuo žmogaus pomėgių ir charakterio, bet ir nuo tautybės. Lietuviai kavos pupelių gėrimo tradicijų neturi, tačiau mėgo gerti kitas kavas, tokias kaip morkų, pienių, miežių ar gilių. Pastarąją tėvai, seneliai ar proseneliai gerdavo Kūčių dieną tikėdami, kad, išgėrę gilių kavos, taps tvirti kaip ąžuolai.

    Pasikapstykime po populiariausių šalių kavos gėrimo tradicijas:

    Italija. Populiariausia esspreso kava. Dažnai ji geriama tiesiog stovint prie baro. Čia mėgstamas ir kapučinas. Tačiau jis šioje šalyje įprastai geriamas tik rytais. Jei kapučino kavos užsisakytumėte vėlyvą popietę arba vakare, greičiausiai būtumėte nulydėti smalsių žvilgsnių.

    Turkija. Mėgstama itin stipri kava. Vietos gyventojai tobulą kavą apibūdina taip: juoda kaip pragaras, stipri kaip mirtis ir saldi kaip meilė. Dažniausiai šis gėrimas gurkšnojamas po pietų.

    Prancūzija. Rytas neįsivaizduojamas be puodelio latte. Ji neatsiejama nuo poros prancūziškų sluoksniuotos tešlos ragelių.

    Kuba. Mėgstama stipri juoda kava. Ji geriama kelis kartus per dieną. Pirmiausia – ryte, kad padėtų išvaikyti miegus. Vėliau – popietę, bendraujant su bičiuliais. Šioje šalyje kava – neatsiejama bendravimo dalis.

    Saudo Arabija. Geriant kavą, reikia paisyti taisyklių. Šis gėrimas pirmiausia patiekiamas vyriausiems žmonėms. Taip pat įprasta kavą gardinti kardamonu ir patiekti su džiovintomis datulėmis, kad numalšintų kartumą.

    Airija. Kava čia dažnai primena kokteilį. Ji geriama po pietų ir susideda iš juodos kavos, airiško viskio ir saldžios plakamosios grietinėlės. Toks kavos receptas buvo sukurtas 1940 m. ir buvo skirtas sušildyti užsukusiems į užeigą amerikiečių turistams. Vėliau paplito po visą pasaulį ir populiarus iki šiol.

    Meksika. Tradiciškai kava gardinama cinamono lazdelėmis ir patiekiama moliniuose puodeliuose. Tai suteikia kavai ypatingą skonį.

    Etiopija. Šio gėrimo ceremonija primena ritualą, kuris trunka apie 2 val. Kava gardinama ne cukrumi, o žiupsneliu druskos arba gabalėliu sviesto.

    #airiškakava #meksikietiškakava #gėrimas #ypatumai #etiopija #tradicijos #šalys #kava

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg