Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

7 faktai apie kopūstą

1. Kopūstas – daržovė, turinti bene daugiausiai rūšių. Populiariausios jų: gūžinis, brokolis, žiedinis, briuselinis, kaliaropė, savojinis, pekininis.

2. Kopūstuose yra labai mažai transriebalų rūgščių ir cholesterolio. Juose daug geležies, vitaminų C, K, A, B6, kalio, folio rūgšties, mangano, tiamino, kalcio, magnio.

3. Didžiausias kada nors pagamintas patiekalas iš kopūstų svėrė 544 kg. Tai buvo 80 191 „sarma“ (kopūstų ritinėliai). Šis patiekalas buvo pagamintas Makedonijoje, Prilepo mieste, 2008 metų gruodžio 19 d.

4. Hebrajiškai „rosh kruv“ reiškia „kopūstgalvis“. Taip vadinami kvaili žmonės.

5. Kopūstų sultys turi teigiamą poveikį gydant skrandžio ir žarnyno opas.

6. 100 gramų Lietuvoje populiariausio baltojo gūžinio kopūsto tėra 25 kcal!

7. Kopūstuose yra geležies ir ląstelienos – šie elementai padeda palaikyti gerą virškinamojo trakto ir gaubtinės žarnos būklę.

#maistinėsmedžiagos #nauda #kopūstai #įdomūsfaktai #vitaminai #kiekkalorijųkopūste #kalorijos

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg