top of page

5 skaitomiausi savaitės straipsniai

Kad ir kaip apmaudu, bet pirmas sakinys šįkart yra toks: Taip, jau rugpjūtis, paskutinis vasaros mėnuo". Ar jaučiate, kaip ruduo kvėpuoja į vis dar apnuogintus pečius ir kojas? Tie voratinkliai, drėgmė, pernelyg gaivus vėjas ir jau visai kitoks jausmas.

Tad visai nekeista, kad nors dar ir dairomės progų pasimėgauti ir suvalgyti vasaros likučius (Vėlyvieji pusryčiai ir pietūs atostogų režimu), bet vis dažniau prisimename jaukų naminį sielą labiau nei kūną šildantį maistą.

Ką skaitėte šią savaitę?


Kadangi visoje Lietuvoje iš proto kraustėsi (ir tebesikrausto) sodai, daržai ir miškai, o slyvos ir vyšnios, kaip kažkas gražiai pasakė, išvis pasileido plaukus, tai galimybė pamilti vyšnias iš naujo buvo aktuali tikrai ne vienam. Ką iš jų virti? Kompotą, uogienę? Nebūtinai. Galima čatnį, padažą prie mėsos ir pan. Pamilkite iš naujo: 7 receptai su vyšniomis, kurie ir nustebins, ir sužavės


Žinoma, grybai. Priminėme, kad baravykų geriau neplauti ir nevirti, o tik nuvalyti servetėle ir trumpai apkepti svieste iš abiejų pusių (Paprasta, bet genialu: kaip atskleisti baravyko skonį ir kiti naudingi patarimai) ir pasiūlėme paįvairinti rudenėjančiam metui labai tinkamą klasikinę burokėlių sriubą. Klasikos variacija tokia: patiekite ją su pakeptais baravykais ir česnakine grietine. Receptas čia.


Pozityvo dozė ypač reikalinga kiek melancholiškai vasaros pabaigai ir jos tikrai pakankamai gausite iš tinklaraštininkės Gintarės bei jos Joys of Amber". Susipažinome kiek netikėtai – savo feisbuko paskyroje ji įkėlė labai vasarišką latės be kavos receptą. Susipažinkite ir Jūs: Instagramerė „Joys of Amber" dalinasi savo vasaros atradimu – ledinės batatų latės receptu


Jau pastebėjome, kad keksams abejingų nėra ir jie neturi sezono. Be to, lengvai kepa, gerai kyla ir tinka ir prie kavų bei arbatų, ir prie šviežių uogų kokteilių: Kai norisi kažko skanaus: purus keksas iš sutirštinto pieno


Nepaisant kartais nenuspėjamų orų ir netikėtų jų permainų, dar mėgaujamės gaminimu ne tarp keturių sienų, o gamtoje. Grilio kvapas, gamtos prieskoniai nuteikia pakiliai ir įkvepia, todėl nieko keista ir labai džiugu, kad laidos VIENAS GAMTOJE receptai vis dar muša skaitomumo rekordus. Šią savaitę Alfas ruošė „burgerį“ su grilintu baklažanu ir ypatinguoju majoneziniu padažu su agurkėliais, griliu kvepiančias karštas pomidorų ir mocarelos salotas tortilijų indeliuose, iš išorės – traškų, o viduje – zefyrinį skanėstą su avietėmis, pačią sultingiausią ant grilio keptą lašišą ir sūriu įdarytus ant grilio keptus sočiuosius pievagrybius.

Kas laukia kitą savaitę? Būkite kartu ir pamatysite!



Iki skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page