top of page

Ledukai superherojai: 5 triukai, kurie jus išgelbės

Dabar jau niekas nebeskaito tų šeimininkėms skirtų patarimų knygų, kuriose įamžinti išminties klodai: kaip išvalyti sidabrinius šaukštelius, atkimšti kriauklę ir panašiai. Bet situacijų vis tiek kyla, pagalbos reikia, o pagalbiniai prietaisai tokių situacijų, kaip prilipusi kramtomoji guma, dar nesprendžia. Tad šie super paprasti patarimai gali dar ir kaip pasitarnauti. Juk ledukų namuose visada yra.

Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.


  1. Pašildyti ryžius.

Galbūt „ledas“ ir veiksmas „pašildyti“ kartu sudėjus skamba labai keistai, tačiau tik iš pirmo žvilgsnio. O dabar įsivaizduokite tokią situaciją: turite ryžių, kuriuos norite pašildyti, ir mikrobangų krosnelę. Jei prieš dėdami šildyti ryžių kauburėlį karūnuosite leduku, jūsų garnyras (ar visas patiekalas) jūsų gomurį nustebins geresniu, drėgnu skoniu.

  1. Žaibiškai išlyginti drabužius.

Jūsų drabužių džiovyklė gali virsti lyginimo mašina. Nustatykite šilčiausią režimą ir į susiglamžiusius drabužius įvyniokite ne daugiau nei tris ledukus. Ištraukę džiaugsitės dėvėti paruoštais drabužiais!

  1. Išlyginti kilimą.

Perstumdyto kambario interjerą gadina kilime įsispraudusios žymės, buvusio baldų išdėstymo likučiai. Šiuos nelygumus išlygins ledukai. Juos padėkite ant kilimo „randų“ ir leiskite ištirpti. Į pagalbą pasitelkę dantų šepetėlį nesunkiai sutvarkysite kilimo būklę.

  1. Pašalinti į drabužius įsikibusią kramtoškę.

Kaip kramtomoji guma įsipainioja į keisčiausias vietas – kilimą, plaukus ar kojinę (?) – sudėtingas klausimas, kuriam gaišti laiko nevalia. Sprendimas paprastas: ant gumos reikėtų padėti leduką ar porą ir laikyti tol, kol kratomoji guma sustings. Kai tai įvyks, gumą nesunkiai nulupsite sviesto peiliuku.


  1. Neperlaistyti augalų.

Sunku pasiekti aukštai kabančią gėlę? O gal kurį nors augalą pastoviai apdovanojate per dideliu kiekiu vandens? Ant žemių vazone užmeskite kelis ledukus. Ledukui tirpstant, jie augalą drėkins pamažu ir saikingai.

Parengta pagal Thekichn.com.

Naujausi įrašai

bottom of page