top of page

5 maisto produktai, kurie atgaivins išsausėjusią odą

Geriausi pasaulio grožio specialistai pataria: netepkite ant odos to, ko nevalgytumėte. Tinkamai pasirinkti maisto produktai iš tiesų gali padėti jūsų odai likti sveikai, atrodyti jaunai ir švytėti. Tačiau išsausėjusiai odai produktus reikia rinktis labai atidžiai, antraip galite jai dar labiau pakenkti. Nuo odos išsausėjimo neapsaugotas nė vienas, ypač vasaros metu, kai saulė kaitina, o oras permainingas. Išsigelbėjimas kartais slypi virtuvėje.

1. Kokosų aliejus

Specialistams nesutariant, ar sveika valgyti kokosų aliejų, ar vis tik geriau rinktis seną gerą alyvuogių aliejų, grožio srityje kokosų aliejus vis dar iškeltas ant pjedestalo. Juo galima tepti ir sausą odą, ir plaukus. Plaukus patartina teptis valandą prieš plaunant galvą, palaikyti tarsi kaukę. Jei plaukai linkę riebaluotis, tačiau galiukai išsausėję, reikia tepti tik galiukus. Su oda yra šiek tiek kitaip. Sausą odą patartina išsitepti kokosų aliejumi praėjus pusvalandžiui po dušo, kad kūnas jau būtų galutinai nudžiūvęs. Odai aliejaus reikia nedaug, ypač vasarą. Aliejų labai gerai įtrinkite, atidžiai masažuokite sausiausias vietas – alkūnes, kelius, kulnus, pečius. Prieš rengdamiesi drabužius palaukite apie 15 minučių, kol aliejus įsigers. Kokosų aliejus maloniai kvepia ir net apsaugo nuo žalingų saulės spindulių, todėl vasaros metu gali atstoti brangų kūno kremą.

Pixabay.com nuotr.


2. Migdolų pienas

Migdolai pripažįstami kaip supermaistas, suteikiantis naudingų medžiagų tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Veganų pamėgtą gėrimą migdolų pieną pradeda pripažinti ir grožio specialistai, gaminantys įvairias grožio priemones su migdolų pieno ekstraktu. Tačiau brangių priemonių pirkti nebūtina ir sausai odai užteks tiesiog kokybiško (geriausia, pačių gaminto) migdolų pieno. Piene neturėtų būti jokių priemaišų. Sausą odą migdolų pienu reikia švelniai įtrinti, pamasažuoti ir nuplauti šiltu vandeniu. Procedūrą reikėtų kartoti 3 kartus per savaitę siekiant atgaivinti odą ir apsaugoti ją nuo išsausėjimo.

3. Medus

Medus yra ne tik skanus maisto produktas, bet ir naudingas odai. Tai nuo seno žino dauguma moterų, tačiau šia paslaptimi dažnai pamiršta pasidalinti su jaunąja karta. Medus turi gydomųjų savybių, tinka nedidelėms žaizdelėms gydyti, spuogeliams naikinti, įkandimų niežėjimui ir paraudimui mažinti. Bene geriausiai medus veikia kaip odos sausėjimą mažinanti priemonė. Norint atgaivinti sausą veidą, derėtų šaukštu medaus išsitepti veidą ir tokią kaukę palaikyti 15–20 minučių. Kūno odai galioja lygiai tas pats, tačiau patartina tepti tik pačias sausiausias vietas. Skirtumas pasijus iškart nusiprausus. Tiesa, prieš darydami bet kokias procedūras, pirmiausiai patepkite medumi mažą odos lopinėlį ir stebėkite, ar odai nieko neatsitiks. Būdamas natūralus ingredientas, nors ir naudingas, medus gali alergizuoti.


medus

4. Liesas jogurtas arba kefyras

Jogurtą ar kefyrą ant odos tepame perdozavę saulės vonių. Šie pieno produktai neleidžia odai išsausėti ir turi antiuždegiminių savybių. Kodėl gi šių priemonių nepanaudojus sausai odai atgaivinti? Jogurtą ir kefyrą galima maišyti su atvėsinta žaliąja arbata, medumi, trintais avokadais arba įvairiais aliejais, pavyzdžiui, alyvuogių, kokosų, greipfrutų sėklų ir kt. Tokias kaukes galima tepti ne tik ant veido, bet ir ant kitų sausų kūno vietų. Kaukių su jogurtu ar kefyru ilgai, daugiau nei 10–15 minučių, laikyti nepatartina, nes oda po tam tikro laiko pradeda nebe drėkintis, o kaip tik sausėti.

5. Jūros dumbliai

Kitaip nei kitos čia išvardytos priemones jūros dumbliai veikia iš vidaus, tačiau efektas labai greitas – tarsi po brangios kaukės. Jūros dumbliai, ilgą laiką išbuvę jūros gelmėse, turi tonizuojančių, antioksidantinių savybių. Dauguma priemonių, kurias galima rasti parduotuvėse, sudėtyje turi jūros dumblių ekstrakto, tačiau jį patiems namuose išgauti sudėtinga, todėl geriausia prisikrauti pilną lėkštę jūros dumblių ir tiesiog valgyti. Veikdami iš vidaus, jūros dumbliai ne tik drėkina odą, bet ir naikina pigmentines dėmes, strijas bei celiulitą.

Naujausi įrašai

bottom of page