top of page

4 skanios vietos pagal Eimutį Kvoščiauską + patarimai, kaip išvirti tobulus ukrainietiškus barščius

Aktorius Eimutis Kvoščiauskas šiuo metu maitinasi itin sveikai ir daug sportuoja, bet savaitgaliais be sąžinės graužaties save apdovanoja restoranais, iš kurių išskyrė kelis geriausius. Be to, čia sužinosite, koks ingredientas yra būtinas, norint išvirti tobulus ukrainietiškus barščius.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Ar jums svarbu sveika mityba? Pastaruoju metu bent jau stengiuosi laikytis trenerio rekomendacijų, laikausi mitybos grafiko ir maistą gaminu namuose, beveik nevartoju greitojo maisto – tik išskirtiniais atvejais, nes mano darbo specifika tokia, kad kartais nėra kito pasirinkimo. Neseniai dalyvavau įdomiame eksperimente, kai savaitę nevalgiau cukraus ir druskos. Taip, buvo nelengva, bet po to paragavus jogurto su uogiene jis buvo dieviško skonio. Tokie eksperimentai mums primena, kaip esame viskuo aptekę, kaip dedame į skrandį bet ką, neįvertindami nei kiekio, nei skonio. O kai imi galvoti, ką dedi į burną, ir tai vertinti, pasikeičia visa mitybos psichologija.

Kaip atrodo jūsų dienos režimas pakeitus gyvenseną? Pusryčiams anksčiau valgiau sumuštinius, dabar šį įprotį su didžiule kova išvijau ir dabar valgau arba kelių rūšių košę, arba kiaušinius, ir tik kartą per savaitę – sumuštinį. Pietums – toks nuobodus sportuojančio žmogaus meniu. Vištiena su garnyru ir daržovėmis. Vakarienei – arba lašiša, arba tunas iš dėžučių su pomidoru, arba jogurto buteliukas su vaisiais, arba riešutų sauja. Labai sunku vakare valgyti tik tiek, bet jei visą dieną maitiniesi taisyklingai, skrandis negurgia.

barsciai

barsciai


Jūsų receptas – vizitinė kortelė. Moku gaminti lazaniją, troškinius, skanią kiaušinienę, kotletus, o jau tas topų topas – ukrainietiški barščiai, kuriuos išmokau gaminti viešėdamas Ukrainoje. Dauguma ingredientų aiškūs: konservuoti burokėliai (naudoju mamos paruoštus burokėlių konservus), bulvės, morkos, prieskoniai, bet paslaptis – mėsoje. Būtinai neišvengiamai į sriubą reikia dėti šoninės arba rūkytos dešrytės. Ir, svarbiausia, tą mėsytę reikia BŪTINAI keptuvėje pakepinti.

Ar pasidavėte vėlyvųjų pusryčių madai? Kokia gėda – Lietuvoje „branče“ dar nesu buvęs. Užsienyje ne kartą ir labai patiko, o čia – kažkaip vis neištaikau laiko. Atsikeli ir taip norisi ryte namie pabūti, pasigaminti kažką pačiam, vis tiek vakarai dažniausiai darbu užimti. O į restoranus einu su draugais ar kokia proga, kad ir savaitgalio.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Keturios gardžios vietos pagal Eimutį

„Leyla“ „Tai jaukus libaniečių virtuvės restoranas. Labai nustebino. Esu ne kartą ragavęs libanietiško maisto užsienyje, ir ši vieta kokybe tikrai nenusileido. Labai patiko falafeliai, humusas, net paprasčiausias sumuštinis buvo labai skanus.“

„Leyla“ adresas: Liejyklos g. 1, Vilnius

„Grill London“ „Lenkiu galvą prieš šią puikią vietą, kurioje viskas ir paprasta, ir šviežia, ir skanu. Čia visada gausi ant grilio pakeptos mėsos ar žuvies ir ją suderinsi ar su salotomis, ar su rimtesniu garnyru, priklausomai nuo poreikio. Iš kitur atvykę svečiai irgi įvertino šią vietą, todėl gali juos užtikrintai ten vestis ir jaustis ramiai, kad neprašausi.“

„Grill London“ adresas: Vilniaus g. 33, Vilnius

„KAS KAS“ „Geras startas prieš savaitgalį. Man ten ir maistas, ir gėrimai labai skanūs, ir aplinka ypač jauki. Primena kavinę, kurioje valgė serialo „Draugai“ herojai.“

„KAS KAS“ adresas: Islandijos g. 4, Vilnius

„Casa Della Pasta“ „Labai jauku ir skanu, matosi, kad virtuvės šefas – tikras italas, išmanantis savo darbą.“

„Casa Della Pasta“ adresas: Laisvės al. 27, Kaunas

Naujausi įrašai

bottom of page