top of page

#3dienioidėja. Tiesiog geras paprastas maistas! (+ gydytojos dietologės Barboros Jarašūnės receptai)



Po švenčių grįžta tiesiog gyvenimas, kuriame tikrai nėra paprasta atrasti pakankamai laiko įmantrių valgių gaminimui. Tempas reikalauja valgyt greitai ir paprastai. Tačiau gydytoja dietologė Barbora Jarašūnė pastebi, kad ir sveika mityba gali būti paprasta ir greita! Rubrikoje #3dienioidėja ji dalinasi savo šeimos kasdieniais skaniais sprendimais, kurie nereikalauja beveik jokių pastangų


Gydytojos dietologės Barboros Jarašūnės receptas, kepinti ryžiai, sriuba ir sausi pusryčiai, vmg receptas

  • Keptuvėje kepti ryžiai, kiaušinis ir šaldytos daržovės, apšlakstyti alyvuogių aliejumi.

  • Sausi pusryčiai (90 proc. pilno grūdo avižų miltų, 9 g cukraus/100 g) su avižų gėrimu, pagardinti tahini (sezamų pasta)

  • 2in1 tiršta daržovių ir perlinių kruopų sriuba su ilgai virtais žvėrienos stuburo kaulais. Man rodos, dažnai pamirštame, kokia skani yra virta mėsa! Visą darbą padaro karštis, vanduo ir prieskoniai – reikia tik pakūrenti pečių.

  • Kalakutienos sultinys su morkomis, porais ir japoniškais grikiniais makaronais (soba) bei orkaitėje kepti šaldyti falafeliai, apšlakstyti alyvuogių aliejumi.


Beveik visur naudojau šaldytus produktus (mėsą taip pat šaldome) – man tai nepakeičiamas sprendimas kasdienybėje.


gydytoja dielotogė Barbora Jarašūnė, receptai, patarimai

Lengvos ir saulėtos savaitės!

Naujausi įrašai

bottom of page