top of page

#3dienioidėja: uogos yra supermaistas!

Rubrikos #3dienioideja autorė gydytoja dietologė Barbora Jarašūnė per patį vidurvasarinį uogų sirpimą primena, kad nepatingėtumėte prisiskinti uogų. Nereikia kibirais, bent bent po saujelę kasdien. Ir suvalgyti.


Mėlynės, uogos, ką gaminti iš uogų, vitaminai, vmgonline, patarimai
Unsplash.com nuotr


„Kalbant paprastai, uogos yra nuostabus maistas/vaistas/desertas! Jei sudėtingiau – jos kupinos polifenolių, t. y. galingų antioksidantų, saugančių ląsteles nuo laisvųjų radikalų poveikio – taip jos gali pristabdyti lėtinių ligų ir būklių progresavimą.


Dėl savo unikalios sudėties uogos taip pat gali padėti padidinti jautrumą insulinui, mažinti „blogojo" cholesterolio koncentraciją kraujyje, pagerinti odos būklę bei nuveikti daugiau nuostabių dalykų. Pačios naudingiausios – laukinės miško uogos! O jų rinkimas tiems, kas gali sau tai leisti šiais laikais, yra absoliuti meditacija, ar pritariate?

P. S. Primenu, jog visas uogas – tiek miško, tiek namines, tiek pirktines – reikia kruopščiai nuplauti švariu tekančiu vandeniu.



Nuotraukoje: pašildytas varškės sūris su greita mėlynių „uogiene" (norėdama kiek ilgiau išsaugoti uogas, 1 kg mėlynių lengvai sutryniau su 100 g šviežio medaus ir 100 g chia sėklų bei laikiau šaldytuve).


Prisipažinkite, kas dar gebate surinkti kibirą kitą šių stebuklų?

gydytoja dietologė Barbora Jarašūnė
Asmeninio archyvo nuotr.

Naujausi įrašai

bottom of page