top of page

#3dienioidėja. Ką „kalba" kūnai paplūdimy?

#3dienioidėja autorė, gydytoja dietologė Barbora Jarašūnė savo paskyroje feisbuke pasidalino įrašu, kuris asmeniškai ir jautriai palietė ne vieną skaitytoją.

O apie ką galvojate jūs, paplūdimyje nužiūrinėdami savo kūnų pliusus ir minusus atidengusius saulės mėgėjus?


Dietologės Barboros Jarašūnės pasakojimas apie kūną vasarą, vmgonline, plaukimo ratas
Shutterstock.com nuotr.
  • Pliažas... su visais savo atvirumais (Daug odos, prakaito, druskos, kremo ir prilipusio smėlio) – ar pasiilgote jo? Kokius jausmus jums kelia atviresnis kūnas žmonių būryje?

  • Šiandien noriu trumpam stabtelti ir pakviesti pažvelgti ramiu kampu į ant smėlio patiestų spalvotų rankšluosčių kaimynus. Pliaže sutiksime ne tik „susitvarkusius" ar „apsileidusius". Galbūt...

  • Šalia gulintis 130 kg sveriantis žmogus su gausiu perteklinės odos kiekiu užpernai svėrė 200 kg ir gyveno tik savo buto ribose.

  • Ši jauna moteris su „tuo dideliu padribusiu pilvu" ir liūdnu žvilgsniu jau šešis ciklus vartoja vaistus, ruošiančius ją pagalbiniam apvaisinimui, nuo kurių sparčiai kaupiasi skysčiai.

  • Tas „į mobiliaką sulindęs" gezas, užuot bendravęs su vaikais, bando gelbėti savo verslą – galbūt šiandien tai yra jo vienintelis būdas pabūti su šeima.

  • Kita atokiau paėjusi, telefone pradingusi (Ir į savo nuobodžiaujantį vyrą jau valandą dėmesio nekreipianti) fyfa – psichologinės linijos savanorė, kitame ragelio gale girdinti depresines mintis.

  • Štai „celiulitą demonstruojanti" mergina labai jaudinasi, nes tik šiemet, pirmąsyk po vaikystės, išdrįso paplūdimyje nusimesti skarą nuo klubų.

  • O kita „pilnesnė" paauglė, valganti bandelę su džemu ir cukraus pudra, ką tik baigė gydymo ciklą Valgymo sutrikimų skyriuje ir ta bandelė = jėgų perskirstymas /galia ne bandelėje, o merginos savivertėje/ yra didžiulis jos laimėjimas.

Ir tai yra tikri žmonės – su savo ypatumais ir netobulumais.

Mes nežinome žmonių istorijų, bet kad ir kokios jos būtų, kūnams tikrai nereikia teismų. Jiems reikia pagarbos. Būkime švelnūs vieni kitiems. Bet pirmiausia – patys sau.



P.S. Nuotrauka daryta keliaujant Camino de Santiago. Tai vienas nuostabiausių paplūdimių pasaulyje – Zarautz Ispanijoje... Ech, pasiilgau.


Iki susitikimo paplūdimyje!


Naujausi įrašai

bottom of page