top of page

3 pietų vietos Rygoje, jei norite neapsirikti

Gal planuojate kelionę į Rygą? Tuomet tikrai pravers šios gardžios vietelės pietums (ar vakarienei)!

Unsplash.com nuotr.

„Jei norit geriausių „burgerių“ mieste, užsukite į „Street burgers“, – suintrigavo išgirsta vietinio latvio rekomendacija dar prieš vykstant į Rygą. „Street burgers“ yra tinkamas variantas, jei norite pažinti kitą Rygos pusę ir tiesiog skanaus, šviežio mėsainio. Kuo jie išskirtiniai? Visų pirma, tuo, kad naudojama ėriena ir jautiena iš tik žole mintančių gyvūnų Latvijos fermose. Čia galima rasti daugiau nei 15 rūšių skirtingų „burgerių“ su mėsa ar vegetariškų, garnyrui – bulvytės, daržovės, salotos. Beje, bandelės „burgeriams“ čia specialiai kepamos vietinėje kepyklėlėje. Kaina prieinama ir netgi galima pavadinti žema. „Burgeriai“ – nuo 5 iki 7 eurų, priedai – nuo 2 iki 4 eurų. Atsigaivinimui – vietinis latviškas limonadas. Šio tinklo kavinių pačioje Rygoje galima rasti dvi. Verta apsilankyti nuošalesnėje, adresu Meža iela 4a – jauku ir ramu. Beje, atsisėdus lauke čia galima grožėtis šalia esančia cerkve – tikrai išskirtinis reginys.


Išskirtinį „MoonShine“ restoraną (Kalku iela 12) pamatysite, o, tiksliau, išgirsite iš toli. Jame pasijusite sugrįžę į Elvio Preslio laikus – nuo padavėjų aprangos iki interjero. Tiesa, jeigu apsilankymo vakarą gros tikro garso muzika, būsite iš anksto perspėti, kad reikės susimokėti. Tačiau papildomų eurų tikrai neturėtų būti gaila tam, kad galėtumėte bent trumpam pakeliauti laiko mašina ir pajustumėte amerikietišką nuotaiką.

Tikriausiai žinote, kad siauriausia ir trumpiausia gatvė Rygoje yra Rozena Iela. Tiesa, joje galite atrasti ir tradicinių Latvijos patiekalų restoraną. „Rozengrals“ (Rozena iela 1) tikrai galėsite išbandyti autentišką Latvijos virtuvę. Čia jau gali tekti kiek plačiau atverti piniginę, bet juk kaip neišbandyti bent duonos sriubos, kopūstienės, putros ar kmynų sūrio, kuris laikomas nacionaliniu patiekalu?



O jei po pietų norėsite kavutės su kokiu saldėsiu, ČIA rasite išbandytas jaukias vieteles Rygoje.

Naujausi įrašai

bottom of page