top of page

3 penktadienio filmai: VMG biuro rekomendacijos



1. „Chocolat“ – „Šokoladas“ (2000)

„Pirmasis filmas, kuris šauna į galvą, yra „Šokoladas“ su Johnny Depp. Scena, kur jis ir Juliette Binoche dviese likę virtuvėje gamina saldainius. Tai labai seksualu ir skanu. Turiu netgi šio filmo videojuostą. Kiti mano mėgstami filmai, susiję su maistu, – tai naujausias „Nudegęs“, „Šimto žingsnių kelionė“, „Prieskonių princesė“. Na, o filmą „La troškinys“ esu mačiusi 7–8 kartus“, – VMG projektų vadovė Patricija Kanapeckaitė.

Režisierius: Lasse Hallström

Žanras: drama, romanas

Veiksmo vieta: Didžioji Britanija, JAV (įsivaizduojama Prancūzija)

Filmo trukmė: 121 min.

Siužetas: vieniša mama ir jos šešiametė dukra atsikrausto į mažą kaimelį Prancūzijoje, kur atidaro savo šokolado parduotuvę. Iš pradžių į naujakures yra žvelgiama skeptiškai, tačiau nors ir tebesitęsia Gavėnia, vis daugiau miestelėnų atranda paguodą šokolade.

Citata: „Tai ko jums tada reikia? Norite mus išgelbėti? Jūs iš katalikų centro? Prancūzų šeimos lygos? Komunistės? Ką jūs propaguojate?; – Šokoladą.“

ĮDOMU! Besiruošdama filmavimui Juliette Binoche vyko į Paryžių, kur mokėsi gaminti šokoladą. Kai kurie iš jos gamintų saldainių buvo naudojami ir filmavime.


Sakyčiau, kad filmas labai moteriškas ir ne viena moteris pagrindinėje herojėje, kurią vaidina įspūdinga aktorė Tilda Swinton, atpažins bent dalelę savęs, kuri dažniausiai taip ir lieka garsiai neišsakyta. Dievas slypi detalėse, sako anglai, ir tai idealiai atsispindi filme „Aš esu meilė“, kur kiekviena detalė, pradedant aktorių drabužiais ir baigiant paprasta žuviene, yra daugiau nei tik graži suknelė ar paprasta sriuba. O visas detales sujungia… meilė. Tokia, dėl kurios gali paaukoti net gražų ir patogų gyvenimą“, – VMG leidinių projektų vadovė Rima Aukštuolytė.

Režisierius: Luca Guadagnino

Žanras: drama, romantinis

Veiksmo vieta: Italija

Filmo trukmė: 120 min.

Siužetas: Emma gyvena Italijoje, augina tris vaikus, priklauso galingai italų šeimai, bet nesijaučia dėl to laiminga, kol vieną dieną jaunas virtuvės šefas savo kūriniais sugeba pažadinti jau pamirštas aistras.

Citata: „Laimingas – tai apibūdinimas, kuris liūdina“ (Elisabetta Recchi).

ĮDOMU! Pagrindinė aktorė Tilda Swinton specialiai dėl šio filmo pramoko rusų ir italų kalbų.


3. „Live and let die“ – „Gyvenk ir leisk mirti“ (1973)

„Labai mėgstu žiūrėti filmus ir juose ieškoti maisto. Tai dažniausiai būna ne kulinariniai filmai, o veiksmo, trileriai, komedijos ar serialai. Pavyzdžiui, kai Jamesas Bondas užsisakinėja pusryčiams „scrambled eggs“ ir dvigubą espresą (matyt, dėl to pamėgau gerti tik juodą kavą). J. Bondas plaktą kiaušinienę galėtų valgyti dieną ir naktį – net šalia degtinės su toniku arba šampano. Tokios detalės filmuose mane labiausiai žavi, tad rekomenduoju šiandien pažiūrėti „Gyvenk ir leisk mirti“ su Rogeriu Moore. Prisigaudysite puikių idėjų vakaro kokteiliams ir rytojaus pusryčiams“, – VMGonline.lt vyriausioji redaktorė Aistė Čiučiurkaitė.

Režisierius: Guy Hamilton

Žanras: veiksmo, nuotykių, trileris

Veiksmo vieta: Didžioji Britanija

Filmo trukmė: 121 min.

Siužetas: Buvo nužudyti trys Didžiosios Britanijos slaptieji agentai. Tai ištirti Jamesas Bondas yra siunčiamas į Niujorką (JAV). Netrukus jis atranda ryšį tarp įvykdytų žmogžudysčių ir narkotikų barono pono Didžiojo bei mažos Karibų salos savininko daktaro Kanangos. Įtariamieji nesileidžia į taikias derybas.

Citata: [J. Bondas atsega Miss Carusso suknelės užtrauktuką jo laikrodyje įtaisytu magnetu] „– Koks delikatus prisilietimas (Miss Carusso); – Absoliutus magnetizmas, brangioji (Jamesas Bondas).“ ĮDOMU! Panašiu metu, kai Roger Moore gavo Jameso Bondo vaidmenį, jo namų telefono numeris baigėsi skaičiais 007.


Naujausi įrašai

bottom of page