top of page

3 penktadienio filmai: restoranų istorijos



1. „The Hundred-Foot Journey“ – „Šimto žingsnių kelionė“ (2014)

Režisierius: Lasse Hallström

Žanras: komedija, drama

Veiksmo vieta: nuošalus miestelis Prancūzijoje

Trukmė: 122 min.

Siužetas: nedidelis Prancūzijos miestelis garsėja vieną „Michelin“ žvaigždutę turinčiu restoranu, kuriame apsilanko aukščiausi šalies vadovai ir pramogų pasaulio žvaigždės. Miesto gyventojai didžiuojasi šiuo restoranu ir jo savininke Malori. Vieną dieną į kaimynystę atsikrausto šeima iš Indijos ir įkuria savo restoraną. Taip prasideda netikėta, aštri ir smagi dvejų įstaigų konkurencija.

ĮDOMU: Om Puri, kuris filme vadinamas Papa, taip buvo šaukiamas ir filmavimo komandos narių. Jis net išsikėlė iš savo viešbučio, kad galėtų ruošti vakarienę kartu su juo vaidinantiems aktoriams.


2. „Big Night“ – „Didžioji naktis“ (1996)

Režisieriai: Campbell Scott, Stanley Tucci

Žanras: drama

Veiksmo vieta: Jungtinės Amerikos Valstijos

Trukmė: 109 min.

Siužetas: du broliai imigrantai išvyko iš Italijos ir įsikūrė Amerikoje. Čia jie atidarė restoraną „Paradise“. Vienas iš brolių Primo yra talentingas šefas perfekcionistas, kuris nesutinka gaminti patiekalus vien tam, kad įtiktų publikai. Antrasis brolis Secondo yra restorano vadybininkas, iš paskutiniųjų stengiantis išlaikyti restoraną. Vieną vakarą broliai gauna pasiūlymą restorano vakarienei priimti garsų džiazo muzikantą. Tai – ypatinga naktis, galinti atnešti sėkmę į „Paradise“. Primo tam pradeda ruošti gastronominius šedevrus…

ĮDOMU: filmas buvo nufilmuotas itin greit – vos per 35 dienas.


3. „Les saveurs du Palais“ – „Gero apetito, Prezidente!“ (2013) Režisierius: Christian Vincent

Žanras: biografinė komedija

Veiksmo vieta: Perigord regionas, Prancūzija

Trukmė: 95 min.

Siužetas: Mažo, tačiau populiaraus provincijos restorano savininkė Hortensė Labori priėmusi pasiūlymą dirbti Eliziejaus rūmuose greitai suvokia, jog tvarkytis su snobiškos vyriškos kompanijos virtuvės darbuotojais ir jų primestomis taisyklėmis kur kas sudėtingiau, nei gaminti maistą prezidentui. Taip tarp virtuvės darbuotojų įsiplieskia kova dėl įtakos, o Hortensė užsibrėžia įrodyti, kad ji gali atlaikyti bet ką.

ĮDOMU: Filmas paremtas tikra istorija apie buvusio prezidento François Mitterrand‘o virėją Danièle Mazet-Delpeuch. Ji tapo pirmąja moterimi šefe Eliziejaus rūmuose.

Anonsas:


Naujausi įrašai

bottom of page