top of page

Skanus penktadienio kinas – išsirink, ką žiūrėti!


Mes kaip ir jūs – puoselėjame ritualus ir juos branginame. Geras filmas penktadienį yra skanus ir sveikas malonumas. Turime jums pasiūlymų: dramos su komedijos prieskoniu!



1. „Padavėja“

Waitress", 2007, rež. Adrienne Shelly.

Romantinė drama, komedija.


Nelaiminga Dženos santuoka, padavėjos darbas ir nuolatinis pinigų stygius. Moteris tikisi nugalėti pyragų konkurse ir už laimėtus pinigus pradėti naują gyvenimą be vyro, tačiau planus sujaukia netikėtas nėštumas. Santykiai su vyru vis prastėja, o žavus miesto gydytojas sužadina Dženos jausmus…

Beje, tai – paskutinis šios režisierės filmas, kurio scenarijų ji parašė besilaukdama dukros. Režisierė buvo nužudyta net nespėjus išleisti filmo.



2. „Džiulė ir Džiulija“

„Julie & Julia“, 2009, rež. Nora Ephron.

Biografinė drama, komedija.


Tai istorija apie Niujorke dirbančią sekretorę Julie Powell, kuri žavisi kulinarinių receptų knygos autore, virtuvės šefe Julia Child. Julie skiria 365 gyvenimo dienas tam, kad stebintų savo šeimą pagal legendinį 524 receptų planą. Įvairiausius atradimus ir patirtis ji talpina į savo tinklaraštį, kuris sulaukia netikėto populiarumo ir virsta bestselerine knyga.

Meryl Streep, besifilmuodama šiame skaniame filme, priaugo beveik 7 kilogramus...


3. „Atostogos Italijoje“

„The Trip to Italy“, 2014, rež. Michael Winterbottom.

Komedija, drama.


Du draugai keliauja didžiųjų romantizmo poetų keliais nuo Ligūrijos iki Kaprio, pakeliui aplankydami prabangius ir originalius restoranus. Ragaudami kulinarinius šedevrus vyrai diskutuoja įvairiausiomis temomis – nuo Betmeną vaidinančių aktorių vokalo subtilybių, iki filmų tęsinių meninės vertės. Tai filmas dialogų, maisto ir gražių vaizdų mėgėjams.

Įdomu tai, kad pokalbiai tarp veikėjų nerežisuoti, aktoriai improvizuoja diskutuodami apie maistą ir ne tik.




Skanaus kino!

Naujausi įrašai

bottom of page