Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

2019-ųjų vestuvių stalo tendencijos

Dauguma šiemet susituokti planavusių porų jau susituokė, tad, kaip sakoma, galima „skaičiuoti viščiukus“.

Kokios mados, ryškiausios tendencijos, ką deda ant stalo? Ar vis dar pjausto tortą? Į šiuos klausimus Alfo Ivanausko ilgojoje šeštadienio laidoje „Alfas Live“ (rodoma kiekvieną šeštadienį 10.00 val. per DELFI TV) atsakė vestuvių organizavimo ikonos, turbūt seniausiai šioje srityje besisukančios moterys – vestuvių planuotoja Laura Vagonė ir verslininkė Monika Čereškaitė.

VMGonline.lt nuotr.


Jaunikiams rūpi viskas

Jeigu anksčiau gražieji ir skanieji vestuvių reikalai buvo nuotakų džiaugsmas ir galvos skausmas, tai pastaruoju metu ne tik sąskaitas apmoka, bet ir visų reikalų karuselėje vis aktyviau sukasi ir būsimi jaunikiai. L. Vagonė: „Anksčiau jaunikis būdavo prisimenamas tik pradėjus kalbas apie šventės kulminaciją – vestuvių tortą, tačiau kuo toliau, tuo labiau stebiu tendenciją, kad vyrai įsitraukia į vestuvių planavimą. Buvo net keli atvejai, kai nuotaka visiškai neturėjo balso teisės maisto klausimu. Visą meniu derino jaunikis – ir labai atsakingai!“

Stalo teatras

Pasak M. Čereškaitės, vestuvės tampa daug estetiškesnės, daug dėmesio skiriama maisto, stalo dekorui: „Jeigu anksčiau buvo svarbiausia, kad maisto būtų daug, vestuvėms baigiantis jis nesibaigtų, tai pagaliau tampa svarbu ne tik tai, kas yra lėkštėje, bet ir tai, kokia pati lėkštė. Tendencija, kad maistas tampa penu ne tik skrandžiui, bet ir akims, labai gaji. Kita vertus, nepritrūkti maisto aktualu ir šiandien, bet jau rūpinamasi ir tuo, kad jo nebūtų per daug.“

Maisto patiekimas verčiamas nedideliu spektakliu. Pixabay.com nuotr.


Bendras stalas