top of page

„1925“: restoranas, apie kurį kalbama ir Maskvoje

Pasiklysti Palangoje, omenyje turint muzika ir kvapais užtvindytą J. Basanavičiaus gatvę, būtų labai paprasta. Pasiklysti čia jau nebegalėjome dėl vieno restorano, apipinto kolegų rekomendacijomis. Ilgai ieškoti neteko – restoranas „1925“ tiesiogine ta žodžio prasme yra įsikūręs žemiau pagrindinio pėsčiųjų bulvaro.


1925 palanga 16

Atvykus į dar „neparagautas“ vietas, mums, visų pirma, yra tiesiog įprasta sužinoti, kaip turėtume tarti įstaigos pavadinimą, jeigu matome poreikį. Negi palangiškiai laužo liežuvius sakydami, jog eina į „Tūkstantis devyni šimtai dvidešimt penktuosius“? Restorano savininkė Ramunė Veisienė tuojau pat paaiškino, kad tokia taisyklinga lietuvių kalba nėra naudojama. Sakoma, kad einama į „Vienas devyni du penki“ arba tiesiog „Skaičiukus“.

1925 palanga 12

Terasa Rąžės upelio pašonėje (Valerijos Stonytės nuotr.)


Kodėl būtent šie metai? Iš tikrųjų, tai – ne šiaip skaičiukai: medinis namas buvo pastatytas būtent 1925 m. ir tuo metu čia veikė tuometinio Kurhauzo tarnautojų pamėgta aludė. Vėliau bėgant metams ir besikeičiant namo savininkams name veikė biliardinė, kirpykla, moterų salonas. Galima sakyti, kad į savas ir dabartines vėžes namas sugrįžo tada, kai jį 1951 m. įsigijo Ramunės seneliai: čia gimė jos tėtis, o po kurio laiko buvo praleistos ir jos pačios vaikystės dienos.

1925 palanga 4

Restorano savininkė Ramunė Veisienė (Valerijos Stonytės nuotr.)


Toks, koks yra dabar, restoranas jau dirba 19 metų, ir kitą birželį švęs savo veikimo jubiliejų. Apsilankiusieji restorane iš karto turėtų pastebėti platų siūlomų patiekalų pasirinkimą:

„Mūsų virtuvė įvairi. Turime ir europietiškų, ir lietuviškų patiekalų. Kadangi esame įsikūrę tokioje vietoje, ateina labai skirtingų žmonių – vieni nori cepelinų, o kiti – midijų. Norime įtikti kiekvieno skoniui ir negalime būti specializuoti, kokie būna restoranai didmiesčiuose. Metai iš metų pas mus atvyksta jau matyti svečiai, kurie užsisako netgi vieną ir tą patį patiekalą. Maždaug 50 proc. lankytojų yra pastovūs, nuolatos čia vasarojantys. Užeina ir prancūzų, ir vokiečių, ir anglų, kurių padaugėjo. Esame girdėję, kad mes užsieniečiams buvo rekomenduojami net Maskvoje“, – pasakojo Ramunė.

Ant restorano sienų galima pamatyti istorines Ramunės šeimos nuotraukas ir netgi kadrus, menančius namo, kaip grožio salono, praeitį (Valerijos Stonytės nuotr.)

Ant restorano sienų galima pamatyti istorines Ramunės šeimos nuotraukas ir netgi kadrus, menančius namo, kaip grožio salono, praeitį (Valerijos Stonytės nuotr.)


Meniu. Galite užsisakyti pusryčius (8 pasirinkimai), salotas (7 pasirinkimai), užkandžius (7 pasirinkimai), sriubą (6 pasirinkimai), karštą mėsos patiekalą (14 pasirinkimų), lietuviškos virtuvės patiekalą (6 pasirinkimai), miltinį ar bulvinį patiekalą (9 pasirinkimai), saldėsį (13 pasirinkimų).

Populiarūs patiekalai. Kijevo kotletas, bulviniai blynai.

Žuvis. Kaip ir dera ilsintis prie jūros, „1925“ rasite daug skirtingos žuvies: lašišos, karališkų krevečių, kalmaro, sterko, oto, karpio, menkės.

Vaikai ir gyvūnai. „1925“ yra draugiškas vaikams ir gyvūnams restoranas. Specialiai vaikams čia yra įrengta žaidimų aikštelė su čiuožykla.

Darbo laikas

Pirm.–Sekm.: 10:00–00:00

Restoranas „1925“, J. Basanavičiaus g. 4, Palanga. Jų „Facebook“ paskyra.

Šiek tiek iš restorano meniu:

Naminis keptas varškės sūris (Linos Jakubauskaitės nuotr.)

Naminis keptas varškės sūris (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


Naminiai ledai su sezoninėmis uogomis (Linos Jakubauskaitės nuotr.)

Naminiai ledai su sezoninėmis uogomis (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


Ant grilio keptas lašišos kepsnys su apelsinų padažu (Linos Jakubauskaitės nuotr.)

Ant grilio keptas lašišos kepsnys su apelsinų padažu (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


Jūros gėrybių sriuba (Linos Jakubauskaitės nuotr.)

Jūros gėrybių sriuba (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


Salotos su anties krūtinėle (Linos Jakubauskaitės nuotr.)

Salotos su anties krūtinėle (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


Naujausi įrašai

bottom of page