top of page

14-metis ukrainietis Danil Kiva – jau visame pasaulyje žinomas šefas

Danil Kiva – puikus įrodymas, kad savo svajone reikia degti ir tuomet apie tave sužinos visas pasaulis. Labai dažnai daug įtakos turi aplinka, tačiau Danilo atveju buvo kiek kitaip. Jo šeimoje nėra aistringų virėjų, tad jo aistra kulinarijai juos stebina. Su Danilu kalbamės apie neįprastą paauglio kelią bei semiamės įkvėpimo, kurio šiuo metu taip reikia visiems!


Kaip viskas prasidėjo?

Kulinarija domino nuo mažens. Nuo 4 m. pradėjau puošti savo patiekalus, 6 m. jau gaminau nesudėtingus patiekalus pat, pavyzdžiui, blynelius ar su cukrumi keptus obuolius. Būdamas 10 m. dalyvavau populiariame TV šou „Vaikai – meistriški šefai“, patekau į finalą. O po to jau ėmiau rimtai domėtis kulinarija ir restoranų pasauliu.

VMGonline


Koks buvo jausmas, kai pirmą kartą atsidūrei nebe savo namų, o restorano virtuvėje?

Man buvo 10 m., kai pirmą kartą atsidūriau profesionalioje virtuvėje. Stipriai jaudinausi, kita vertus, buvo labai įdomu. Man patikėjo nulupti pomidorams odelę, buvo linksma dirbti virtuvėje kartu su suaugusiais.


Kai man buvo 11 m., mokiausi kulinarijos institute IFSE Italijoje. Buvau ir tebesu vienintelis vaikas pasaulyje, kuriam leido mokytis kartu su suaugusiais. Tai – nepamirštama.


Būdamas 12 m., dirbau dvi dienas virtuvėje pas pažįstamą šefą Odesoje. Buvo labai sunku, vakare labai skaudėdavo kojas, bet man buvo itin įdomu. O šiais metais gaminau pirmą šventinę vakarienę 5 žvaigždučių viešbučio restorane. Pats sudariau meniu, keturias dienas su komanda virtuvėje ruošėmės. Be galo vertinga patirtis, atsiminsiu ją visą gyvenimą. Dabar Ukrainoje pažįstu visus populiarius šefus. Dažnai prašau jų patarimų.

VMGonline

Dabar jau ne tik gamini, bet ir mokai to kitus?

Po televizijos projekto nusprendžiau – metas mokytis gaminti profesionaliu lygiu. Ukrainoje daug galimybių to mokytis. Ukrainiečiai šefai rengia meistriškumo seminarus. Yra puikių kulinarijos akademijų, taip pat yra kongresų, į kuriuos atvyksta pasaulinio garso šefai ir dalinasi savo žiniomis.

Paraleliai rengiau savo meistriškumo seminarus, visoje Ukrainoje mokiau vaikus gaminti. Per ketverius metus surengiau apie 400 meistriškumo seminarų su įvairiais valgiaraščiais įvairiuose miestuose. Dalyvavau tarptautiniuose kulinarijos konkursuose kartu su suaugusiais šefais, buvau apdovanotas medaliais. Toliau mokau žmones Ukrainoje gaminti, pats mokausi. Viename iš didžiausių TV kanalų Ukrainoje tapau kulinarinės laidos vaikams autoriumi ir vedėju. Plėtoju savo instagramo paskyrą, „YouTube“ kanalą.


Kokios virtuvės patiekalų negali atsivalgyti?

Negalėčiau išskirti kokių nors mėgstamų patiekalų. Man patinka įvairių pasaulio virtuvių patiekalai. Keliaudamas mėgstu paragauti įvairių dalykų, paskui stengiuosi pats pagaminti, tik paįvairindamas savo autoriniu stiliumi. Mėgstu eksperimentuoti virtuvėje, derinti įvairius produktus, prieskonius. Manau, tai ir yra svarbiausia virtuvėje – nenustoti eksperimentuoti.

VMGonline

Pastebėjome, kad teko lankytis Lietuvoje. Ar atradai kokių gastrominių perlų?

Viešėjome Vilniuje per šias Kalėdas, bet tik vieną dieną. Kaip tik šiuo laikotarpiu praktiškai visi restoranai buvo uždaryti. Bet mums pavyko patekti į restoraną „Lokys“. Rekomenduočiau turistams šį restoraną. Žinau, kad yra daugiau puikių vietų pavalgyti, į kurias tikiuosi patekti kitos kelionės metu.


Nuotraukos iš asmeninio archyvo


Dar daugiau įdomių straipsnių ir gardžių bei lengvai paruošiamų receptų rasite naujausiame VERDU ir KEPU numeryje!

Naujausi įrašai

bottom of page