AŠ Ikona vmgonline

12 rinktinių patarimų, kaip išsikepti gardžiausius avižinius sausainius

Sausainiais kvepiantys namai padeda pamiršti visus slogučius, o saldūs kąsneliai burnoje išgydo irzulius ir ligas.

Išsikepti avižinių sausainių nesudėtinga ir gana greita. Jei spintelėje turite avižinių dribsnių atsargų, sausainiais mėgausitės jau po pusvalandžio!

Pagrindiniai sausainių ingredientai – sviestas, cukrus, kiaušiniai, avižiniai dribsniai, miltai.



Sausainių kepimo atmintinė, kuri pravers kiekvienam!

  1. Rinkitės stambius, ilgai verdamus dribsnius, tokius, kuriuos gaminti reikia 15–20 min. Gardinkite sausainius džiovintais vaisiais, uogomis, riešutais, smulkintu šokoladu, cukatomis.

  2. Dalį sviesto keiskite tarkuotomis morkomis, moliūgų tyre, dėkite susmulkintus bananus, tarkuotus obuolius.

  3. Kad būtų gardžiau, dalį miltų keiskite iki miltelių sumaltais riešutais. Puikiai tiks jau gatavi migdolų miltai.

  4. Dalį sviesto galite keisti pertrinta varške arba grietine.

  5. Cukrų sausainiuose galima pakeisti fruktoze arba stevija. Pakaks 2–3 šaukštelių.

  6. Šiuos sausainius galima kepti ir su viso grūdo miltais.

  7. Įvairios sėklos – moliūgų, saulėgrąžų, sezamai, kanapės – praturtins maistinėmis medžiagomis ir suteiks skonio.

  8. Vidutinis sausainių formavimo dydis – truputį didesni nei graikinis riešutas. Norėdami minkštesnių sausainių, formuokite didesnius rutuliukus, norėdami traškesnių – mažesnius.

  9. Sausainius galite apvolioti smulkintuose riešutuose, sėklose.

  10. Kepimo laikas priklauso nuo sausainių dydžio.

  11. Traukite iš orkaitės dar minkštus sausainius – vėsdami jie sutvirtės.



Avižiniai sausainiai


Gaminimas – 10 min.

Kepimas – 12 min.

Orkaitės temperatūra – 180 °C

10-12 asm.


Reikia:

  • 150 g minkšto sviesto

  • 150 g rudojo cukraus

  • 2 kiaušinių

  • 250 g miltų

  • 250 g avižinių dribsnių

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 1šaukštelio cinamono

  • ½ šaukštelio kardamono

  • ¼ šaukštelio kvapiųjų pipirų

  • ¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių

  • 100 g razinų

  • 50 ml apelsinų sulčių

  • 1 šaukštelio tarkuotos apelsinų žievelės

  • Žiupsnelio druskos

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

  2. Užmerkite razinas apelsinų sultyse. Taip pat suberkite tarkuotą apelsinų žievelę.

  3. Sviestą išplakite su cukrumi, palaipsniui įmaišykite kiaušinius. Suberkite razinas kartu su sultimis, išmaišykite.

  4. Avižinius dribsnius šiek tiek pasmulkinkite ir sumaišykite su miltais, prieskoniais, druska ir kepimo milteliais. Sudėkite į vieną kiaušinių-sviesto masę ir birius produktus.

  5. Išmaišykite. Šaukštu tešlą dėkite į skardą. Kepkite, kol lengvai apskrus – apie 10–12 min. Išimkite tik gerai ataušusius sausainius.


Skanaus!


Daugiau gardžių kepinių idėjų ir patarimų ieškokite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje. Pavartykite jį ČIA.

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg