top of page

10 netikėtų produktų, kurie daro mus laimingus

Apie tai, kad bananas, uogos ar šokoladas kelia nuotaiką, turbūt girdėjote ne kartą. Tačiau laimę keliančių natūralių antidepresantų sąrašas yra gerokai ilgesnis.


lasisa

Lašiša Lašiša yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, kurios gali pagerinti nuotaiką ir padėti kovoti su depresija. Maža to, šios rūgštys prisideda prie plaukų grožio puoselėjimo, o kam gi nepakyla nuotaika veidrodyje išvydus vešlius ir žvilgančius plaukus?

Pupelės Jei tikėsime JAV žemės ūkio departamento duomenimis, mažas magnio kiekis yra susijęs su energijos trūkumu ir polinkiu į depresiją. Todėl mėgaukitės dideliu magnio kiekiu galinčiomis pasigirti pupelėmis ir vykite niūrias mintis šalin.


prieskoniai

Kuminas Tai – prieskonis, kuris karaliauja Rytų Azijoje, bet vis dažniau randamas ir mūsų virtuvėje, puikiai paskanindamas salotas, sriubas, troškinius. Mokslininkai jau ne kartą jį gyrė dėl savybių, padedančių deginti riebalus ir mažinti svorį, bet pastaruoju metu kuminas vis dažniau minimas ir tarp produktų, kurie padeda kautis su depresija.

Žalioji arbata Japonijoje atliktu tyrimu nustatyta, kad žmonės, kurie išgerdavo tris ir daugiau žaliosios arbatos puodelių per dieną, patirdavo kur kas mažiau streso. Taigi, papildę dienos racioną žvalinamųjų ir liekninamųjų savybių turinčia arbata, laimėsite daug.


austres

Austrės Mokslininkai ne viename tyrime pastebėjo, kad cinko trūkumas yra susijęs su žmogaus nuotaikų svyravimais, o tiksliau – padidintu nerimo jausmu. Todėl jei norite jaustis tvirtai, į pagalbą tegul atkeliauja cinku pertekusios nekaloringos austrės.

Obuoliai Gal ir teisingas posakis, kad pakanka vos vieno obuolio, kad jaustumėmės sveiki ir pamirštume šeimos gydytojo telefono numerį? Juk, pasak britų leidinio „Sveikatos psichologija“, obuolių valgymas veikia raminamai ir padidina laimės pojūtį!


salotos spinatai

Špinatai Šiuose augaluose be begalės kitų naudingųjų medžiagų yra ir folio rūgšties, kuri labai naudinga besilaukiančioms ar nėštumą planuojančioms moterims, maža to, ši rūgštis mažina nuovargio jausmą ir depresiją.

Grybai Tikriausiai teko girdėti apie tai, kad vitamino D stoka, pasireiškianti šaltojo sezono metu, turi neigiamos įtakos imunitetui. Šio vitamino trūkumas, anot Melburno universiteto mokslininkų, taip pat susijęs ir su depresija. Todėl nieko nelaukdami pulkite ruošti trintų pievagrybių sriubą ar pagaminkite kvapnų baravykų rizotą. Juk grybuose vitamino D – nors vežimu vežk.


graikiniai riesutai

Graikiniai riešutai Kupini vitaminų ir mineralų, turintys antioksidantų, jie gali pagerinti smegenų veiklos funkciją, o omega-3 riebalų rūgštys prisideda ir prie nuotaikos pagerėjimo.

Bolivinės balandos Pasaulio sveikiausių produktų topuose pirmaujančios bolivinės balandos tokios šlovės sulaukė ne veltui. Turtingos baltymų, itin maistingos, jos, pasirodo, savyje turi ir flavonoidų – organinių junginių, kurie pakelia nuotaiką.

Naujausi įrašai

bottom of page