Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Žiediniai kopūstai su apelsinais



4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 15 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 1 nedidelio žiedinio kopūsto

  • 2 apelsinų (pageidautina raudonųjų)

  • 1 raudonojo svogūno

  • 60–80 g alyvuogių

  • 1 šaukštelio raudonosios paprikos

  • 1 šaukštelio maltų kalendrų

  • ½ šaukštelio malto kumino

  • 60 ml aliejaus

  • 20 ml baltojo vyno acto

  • Žiupsnelio druskos

  • Salotų lapų (nebūtina)

1. Žiedinį kopūstą suskirstykite žiedynais, pabarstykite paprika, kalendromis, kuminu, pašlakstykite nedideliu kiekiu aliejaus (15 ml), sumaišykite, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę maždaug 15 min. 2. Apelsinus supjaustykite išsaugodami sultis. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, sumaišykite su apelsinais ir sultimis. 3. Jei naudojate salotų lapus, išklokite jais lėkštę, sudėkite keptus kopūstus, apelsinus su svogūnais, alyvuoges. 4. Likusį aliejų sumaišykite su actu bei druska ir šiuo užpilu apliekite salotas.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg